Mèdia 14/06/2014

Els monologuistes acullen intrusos al seu club televisiu

‘El club de la comedia’ torna demà a La Sexta amb novetats en el format

Albert Castellví Roca
3 min

BarcelonaDesprés d’un any i mig d’absència, els monòlegs tornen a la televisió. La Sexta estrena demà, a les 21.30 h, la desena temporada d’ El club de la comedia, la quarta que s’emetrà per aquest canal. Tal com ja ha fet des del 2011, quan La Sexta va recuperar el programa, Eva Hache tornarà a ser la mestra de cerimònies del format, que mantindrà l’essència però incorporarà algunes novetats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La més destacada serà la presència, en cadascuna de les deu edicions previstes en aquesta nova etapa, d’un convidat que no només debutarà com a monologuista sinó que ni tan sols es dedica al món de la interpretació. Falete, Mario Vaquerizo, Chenoa, Carmen Lomana, el xef Alberto Chicote, l’exbasquetbolista Juanma López Iturriaga, el meteoròleg Roberto Brasero i l’actor porno Nacho Vidal seran alguns dels famosos que viuran aquesta experiència. Segons explica la cadena, per a cadascun d’ells s’ha preparat un text “personalitzat” en què faran broma sobre ells mateixos, la seva feina i la seva imatge pública. Hache admet que és “un registre molt complicat”, però assegura que els ha fet gairebé de “mare”. “M’agrada cuidar-los, que se sentin bé, donar-los algun truc. M’agrada veure els assajos i dir-los què els surt bé, perquè se sentin segurs”, ha explicat en declaracions a La Sexta.

L’altre canvi rellevant és el fet que, per primera vegada, el programa sortirà puntualment del teatre -en aquest cas, el Nuevo Apolo de Madrid, que s’estrena com a seu del Club -. Cada setmana, Eva Hache protagonitzarà un petit esquetx que servirà per introduir el tema del monòleg que s’oferirà a continuació. “Són petites píndoles que crec que refresquen i donen gust. Aportarà una mica de brillantor i un entreteniment extra”, explica la presentadora, a qui els espectadors veuran comprant, durant una visita al metge o en una reunió amb la mestra del seu fill, per exemple.

Mirada al passat

Un altre dels nous ingredients d’aquesta etapa d’El club de la comedia serà la nostàlgia. Al setembre -poques setmanes després que s’acabi la temporada- es compliran quinze anys de la primera emissió del programa i, aprofitant l’efemèride, en cada entrega de l’espai se’n recuperaran alguns moments històrics. Els presentadors anteriors -Javier Veiga, El Gran Wyoming i Emilio Aragón- i actors i humoristes com Miguel Gila, Pablo Motos, Carmen Machi i Boris Izaguirre seran els protagonistes d’aquests moments de mirada cap al passat. A més, el programa recuperarà els textos d’alguns monòlegs antics i els actualitzarà de la mà dels seus col·laboradors actuals.

Dani Martínez i David Broncano seran les dues incorporacions d’aquesta temporada a la plantilla de monologuistes del programa, de la qual formen part, entre d’altres, Dani Rovira, Leo Harlem, Joaquín Reyes, Berto Romero, Ana Morgade, David Guapo i Luis Piedrahita. A més, actors com Santiago Segura, Santi Millán i Pepa Rus també hi participaran de manera puntual.

El programa tindrà dues seccions fixes: cada setmana, un dels participants -cinc, comptant el convidat- dedicarà la seva intervenció a “presentar-se davant dels espectadors en clau d’humor” i a explicar com prepara els seus monòlegs, i un altre donarà consells sobre “coses que no s’han de fer” en situacions com un enterrament, una entrevista de feina o un control d’alcoholèmia.

El club de la comedia, que en la seva última temporada va tenir 1,3 milions d’espectadors i un 6,9% de share a Espanya, substituirà durant l’estiu Salvados i El objetivo.

Quinze anys, deu temporades, cinc canals

El club de la comedia es va estrenar el 26 de setembre del 1999, i fins al 2004 va formar part de la graella de Canal+, que en va emetre quatre temporades, les dues primeres presentades per Javier Veiga i les altres per Emilio Aragón. Durant aquesta etapa, el format ja va fer dues incursions a la televisió en obert, ja que Telecinco primer i La 2 després en van reemetre algunes temporades. El setembre del 2004 el programa va fer el salt a Antena 3, que en va fer dues temporades més presentades, respectivament, per El Gran Wyoming i Emilio Aragón. El 2006 va desaparèixer i cinc anys després, el 2011, La Sexta el va recuperar. Fins ara n’ha emès tres temporades, totes amb Eva Hache.

stats