Mèdia 26/04/2019

Mor Ken Kercheval, l'enemic de J.R. Ewing a 'Dallas'

L'actor, que tenia 83 anys, va participar en 14 temporades de la telenovel·la

Ara
1 min
Mor Ken Kercheval, l'enemic de JR a 'Dallas'

BarcelonaL'actor Ken Kercheval va morir diumenge als 83 anys, segons van confirmar ahir els mitjans nord-americans. Kercheval era conegut per donar vida a Cliff Barnes, el rival de J.R. Ewing (Larry Hagman) a la sèrie 'Dallas', que aquí es va poder veure a través de TV3. La notícia de la seva mort ha transcendit després que se celebrés el funeral, que es va fer en la intimitat.

Nascut a Indiana l'any 1935, Kercheval va debutar a Broadway el 1962, però va ser la sèrie de televisió 'Dallas', en què va participar des del principi fins a l'últim episodi, el que el va fer mundialment famós. Ell, juntament amb Hagman, va ser l'únic actor que va estar present en totes les temporades de la sèrie i, fins i tot, va recuperar el seu personatge per al 'reboot' que es va fer de la ficció entre el 2012 i el 2014.

En un principi, Kercheval va ser seleccionat per interpretar el fill il·legítim de Jock Ewing, Ray Krebbs, però finalment va guanyar el paper central de Cliff Barnes, el germà de Pamela Ewing (Victoria Principal, la dona de Bobby Ewing. L'objectiu del seu personatge sempre era humiliar el J.R. "El J.R. sempre anava darrere meu, així que jo m'havia de defensar. Si vaig fer alguna cosa que no era del tot correcta, és perquè era necessari", assegurava Kercheval sobre el seu personatge.

L'any 1989, durant el rodatge de 'Dallas', Kercheval va ser protagonista d'un incident al set de filmació, quan un antic soci de negocis va impactar amb el seu cotxe contra les portes dels estudis i va prendre foc al vehicle abans de suïcidar-se. En aquell moment, la policia va assegurar que l'objectiu de l'home era segrestar Kercheval.

stats