Mèdia 27/05/2022

Mor Mar de Marchis, brillant i enigmàtica fundadora de la revista cultural ‘Jot Down’

L'editora portava un any en coma

L.M.
1 min
Portades  Jot Down dirigides per Mar de Marchis

BarcelonaMaría Jesús Marhuenda, més coneguda com a Mar de Marchis, ha mort a Mallorca aquest divendres als 53 anys. La fundadora i directora de la revista Jot Down feia més d'un any que estava en coma i la notícia de la seva mort l'ha donat Ángel L. Fernández, director executiu de la publicació, a través de Twitter.

De Marchis va fundar la revista cultural l'any 2011 amb l'objectiu de veure món i sortir de casa perquè patia agorafòbia. És per això que es va convertir en un personatge misteriós, que no coneixien ni els autors ni els col·laboradors ni els treballadors de la revista i no participava mai en els esdeveniments socials. De fet, no va ser fins al 2017, quan Marchis va concedir una entrevista per a Vanity Fair i El Confidencial, que l'editora va trencar el seu anonimat (tot i que sense deixar-se fotografiar). Tot i l'opacitat, va esdevenir una figura molt influent en el món cultural espanyol i el seu projecte literari i periodístic, d'articles llargs i fotografies en blanc i negre, ha aconseguit captivar els lectors més exigents de la cultura pop.

Periodistes tant de la revista com d'altres mitjans han mostrat el condol per la pèrdua de la Mar, que sempre serà recordada com una gran impulsora cultural i per la ironia i el misteri que envoltaven la seva persona.

stats