Mèdia 28/05/2018

Mor Serge Dassault, propietari de 'Le Figaro'

L'empresari, de 98 anys, ha mort avui a París, segons ha informat la família

Ara
2 min
Mor Serge Dassault, propietari de 'Le Fiagro'

BarcelonaL'empresari Serge Dassault, propietari del diari francès 'Le Figaro', ha mort avui a l'edat de 98 anys després de patir un atac de cor, segons ha informat la seva família. A més de ser propietari del rotatiu, Dassault era el president del grup industrial Dassault Aviation, encarregat de la construcció dels avions d'atac Mirage i Rafale.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els serveis d'emergència s'han desplaçat aquest matí a la seu de la companyia de Dassault per atendre'l després de que es donés l'avís que havia patit un atac cardíac, però no el van poder reanimar, segons ha detallat la cadena BFMTV.

L'any 2004, Dassault es va convertir en un dels homes més poderosos del sector comunicatiu de França després d'aconseguir el control del primer grup mediàtic del país, Socpresse, al qual pertanyia 'Le Figaro' i altres publicacions i revistes com 'L'Express', 'Le Courrier de l'Ouest' i 'Le Dauphiné Liberé'. Posteriorment va vendre la majoria de les accions i es va quedar només amb 'Le Figaro'. Segons la revista 'Forbes', la fortuna de l'empresari suma 18.300 milions d'euros, una xifra que el convertia en la quarta persona més rica de França.

Fill de Marcel Dassault, fundador de l'empresa d'aeronàutica i defensa, Serge Dassault va tenir un paper destacat en l'àmbit polític francès, al qual va intentar accedir per primera vegada participant a les eleccions municipals de 1977, quan es va presentar a l'alcaldia de la localitat de Corbeil-Essonnes. Tot i que en aquella ocasió va perdre, l'any 1994 s'hi va tornar a presentar i va ser elegit com a alcalde, càrrec que va ocupar durant tretze anys.

De la mà del partit conservador Els Republicans, llavors Unió per a un Moviment Popular, va ser escollit senador pel departament d'Essonne el 2004 i reelegit el 2011 fins a renunciar a un tercer mandat el 2017. Aquell mateix any, una sentència el va condemnar a pagar 2 milions d'euros i a cinc anys d'inhabilitació per no haver comunicat a Hisenda durant 15 anys que tenia comptes a l'estranger.

stats