PREMSA
Mèdia 18/07/2019

'El Mundo' relleva Álex Sàlmon, director de l'edició catalana del diari

En un pla d'aprimament que afecta les delegacions de Catalunya, València, les Balears i el País Basc

àlex Gutiérrez
2 min
'El Mundo' prescindeix d'Álex Sàlmon, director de l'edició catalana del diari

Barcelona'El Mundo' ha decidit aprimar de nou la seva estructura i aquest cop les principals afectacions es viuran a les delegacions territorials. Així, el diari prescindeix de la figura dels delegats, la qual cosa comporta la sortida d'Álex Sàlmon com a màxim responsable de l'edició catalana del rotatiu, segons ha pogut confirmar l'ARA. A les Balears, Tomás Bordoy deixarà de ser el responsable de l'edició illenca d''El Mundo'. En aquest cas, el periodista ha acordat la seva sortida de l'empresa –on ha treballat 35 anys– després d'uns mesos en els quals va reclamar insistentment que es cobrissin diverses baixes a la redacció. L'última ha sigut la del redactor d'economia Hugo Sáez, que passa a dirigir el departament de premsa de Turisme del govern balear. Eduardo Colom, un altre veterà, és qui queda ara al front d'aquesta edició. 'El Mundo' prescindeix també de dos llocs de treball al País Valencià i un al País Basc.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Nascut a Barcelona el 1962, Sàlmon ha sigut responsable de l'edició catalana d''El Mundo' des del 2001. Especialitzat en temes culturals, ha mantingut un perfil dialogant, que marcava distàncies amb el to més bel·ligerant adoptat pel diari a Madrid. De fet, amb Xavier Trias d'alcalde, el seu nom va ser un dels escollits per formar part del Consell de la Cultura de la ciutat. El periodista va fundar l'edició catalana del diari com a corresponsal cultural i va traslladar-se quatre anys a Madrid per assumir la secció de Cultura. Ha sigut també professor de ràdio i va publicar, l'any 2007, el llibre 'El enigma Ciutadans'.

En el cas de Catalunya hi haurà dos acomiadaments més, que ja han sigut comunicats: una redactora i una administrativa. Carol Álvarez, redactora en cap, és qui queda ara com a persona de màxim rang en la redacció que té 'El Mundo' al passeig de Gràcia de Barcelona. L'estratègia de la capçalera passa perquè les delegacions territorials se centrin més en donar suport a l'edició central de Madrid que no pas en aconseguir vendes als respectius mercats considerats regionals. En aquest sentit, les vendes de l'edició catalana han patit una patacada important els últims anys, seguint la tendència que ha afectat la resta de premsa espanyola distribuïda a Catalunya. Si el 2016 venia 4.608 exemplars diaris (a quiosc o per subscripció individual), en el que portem del 2019 ha perdut un terç de la difusió, amb 3.107 exemplars venuts de mitjana. Aquests acomiadaments se sumen als quatre ERO que l'empresa Unidad Editorial ha aplicat des del 2009, als quals cal sumar retallades successives de sou.

stats