Mèdia 11/02/2022

'Nació Digital' consuma la seva venda

L'empresa editora del 'Diari de Sabadell' i del 'Diari de Terrassa' compra els mitjans del grup

2 min
Nació Digital

BarcelonaNació Digital canvia de mans. L'editor Miquel Macià ha decidit vendre el grup editorial digital amb forta implantació local que va fundar vint-i-sis anys enrere. Després d'escoltar-se fins a quatre ofertes, el comprador serà finalment Grup Edicions de Premsa Local, l'empresa liderada per Marc Basté, que en els últims cinc anys ha comprat tant el Diari de Sabadell com el Diari de Terrassa. "Estem satisfets que aquesta operació signifiqui un nou salt endavant per a una capçalera pionera en premsa digital al nostre país", ha subratllat Macià al mateix mitjà. El grup inclou més de 45 periodistes repartits en sis redaccions. Cap de les dues parts ha revelat el cost de l'operació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La història del grup arrenca el setembre de 1995, quan el periodista vigatà Miquel Macià es converteix en un dels pioners de l'internet català al constituir l'empresa SCG Aquitània, editora de tots els mitjans que han anat sorgint sota el paraigua de la marca Nació Digital. El primer d'aquests diaris digitals va ser Osona.com, inaugurat el 19 de maig de 1996, amb actualitzacions diàries de notícies d'aquesta comarca. L'empresa desenvolupa també tasques de consultoria i programació de webs.

El 19 de maig de 2005, l'empresa inicia una expansió liderada pel mitjà generalista Nació Digital, al qual se suma també ElRipollès.info, VallèsOriental.com i DiariForestal.com. Els segueixen nous mitjans locals i temàtics, com ara Adolescents.cat (que com que té altres accionistes no està inclosa en el pack de venda). En total, s'han creat una vintena d'edicions.

D'altra banda, Marc Basté és l'editor tant del Diari de Sabadell com del Diari de Terrassa. Advocat i periodista de formació, va ser anteriorment soci i responsable d'estratègia de la consultora Innovation Media Consulting, especialitzada en mitjans de comunicació. L'any 2018, junt amb un grup de socis locals, va adquirir el rotatiu sabadellenc i va assumir les funcions d'editor. I ara fa un any va ampliar la cartera de mitjans amb la incorporació del Diari de Terrassa.  

stats