Mèdia 26/02/2021

El 'New York Times' prepara canvis interns per fer front als seus problemes de diversitat

Una avaluació interna ha mostrat que part dels treballadors consideren l'empresa poc inclusiva

2 min
Imatge d'arxiu de l'edifici on hi ha la seu del diari The New York Times a Nova York

La direcció del New York Times s'ha compromès a fer canvis en la seva cultura de treball per garantir que la seva redacció sigui més inclusiva i diversa. Tal com ha explicat la capçalera, els editors del diari han pres aquesta decisió arran d'un informe d'avaluació interna per al qual s'han entrevistat fins a 400 treballadors del New York Times durant vuit mesos. Tot i que l'informe assenyala que en els últims anys hi hagut millores pel que fa a la diversitat, també es mostra crític en alguns aspectes. "Després de mesos d'entrevistes i anàlisis, hem arribat a una dura conclusió: el Times és un ambient de treball difícil per a molts dels nostres col·legues d'orígens diversos", resumeix l'informe. La direcció del diari, encapçalada per la consellera delegada Meredith Kopit Levien i el director Dean Baquet, assegura que es farà una reforma "radical" comparable en dimensió a la que va engegar el diari quan va transformar el seu sistema de treball per ser "digital first".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons l'anàlisi, molts treballadors negres del diari asseguren haver viscut "experiències laborals diàries desagradables i doloroses" i estar infrarepresentats en les posicions de lideratge, una situació que comparteixen amb els empleats llatins. "Els treballadors negres que no estan en posicions de decisió abandonen l'empresa amb una freqüència més alta que els companys blancs", indica l'informe. A més, l'anàlisi assenyala que les treballadores afroamericanes són les empleades que donen una puntuació més baixa al diari en totes les categories que plantejava l'enquesta, i especialment en aquelles preguntes que feien referència a inclusió i equanimitat.

L'informe també recull el malestar de les treballadores d'origen asiàtic, que asseguren que se senten invisibilitzades i poc tingudes en compte. "En algunes ocasions se les anomena pel nom d'alguna altra col·lega del mateix origen, una situació que es repeteix amb treballadors d'altres comunitats", conclou l'informe.

Per fer front a aquests problemes d'inclusió l'informe proposa un pla que inclou l'establiment d'uns paràmetres de comportament per a tots els empleats; la posada en marxa d'una oficina de diversitat, inclusió i equitat; nous programes de formació per als directius, i l'ampliació del programa de beques de periodisme.

stats