Mèdia 27/01/2015

'Com som', un nou concurs per a les nits de dissabte a TV3

Toni Clapés presentarà aquest nou format basat en estadístiques sobre els catalans

Albert Castellví
1 min
Toni Clapés i Pep Plaza presenten 'Com som' / TVC

Sant Joan DespíTV3 estrena aquest dissabte, a les 22.00, 'Com som', un concurs presentat per Toni Clapés amb què el canal públic pretén "continuar fent forat els caps de setmana", segons el seu director, Eugeni Sallent. L'espai, creat per Josep Maria Mainat i Toni Cruz, és un format de preguntes i respostes que es basa en una enquesta elaborada entre un miler de persones per descobrir "com som els catalans", en paraules d'Adrià Serra, codirector del programa al costat de Marc Mateu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Cada setmana s'enfrontaran dues parelles, cadascuna acompanyada per un dels dos "capitans" que formen part de l'equip del programa –Xavier Graset i Màbel Martí– i un convidat famós. Les preguntes tindran formats diferents en cadascuna de les fases del programa, però sempre giraran al voltant d'aquesta enquesta: l'objectiu dels participants serà descobrir el percentatge d'enquestats que hagin donat una resposta concreta.

Un cop completades les cinc fases de què consta el programa, la parella que hagi sumat més punts passarà a la final, on podran endur-se diversos premis, des d'un cotxe elèctric o un viatge fins a un "antipremi", com ara "unes maraques", segons Mainat. Com més preguntes encertin a la final més possibilitats tindran de guanyar premis de més valor, però al capdavall l'atzar sempre jugarà un paper clau a l'hora de decidir què s'emporten cap a casa.

Per amenitzar el format, 'Com som' comptarà amb la presència de l'imitador Pep Plaza, que farà diverses aparicions al llarg del programa i tancarà cada emissió amb un monòleg en què, convertit en Quim Monzó, farà un retrat dels catalans a partir de les preguntes i respostes que s'hagin ofert aquella setmana.

stats