Mèdia 27/05/2022

'Núvol' celebra els 10 anys amb nous projectes de futur

Laura Minguella
2 min
Oriol Puig Taulé, redactor de Núvol, conduint l'acte en celebració del seus 10 anys.

Núvol, "el digital de cultura", ha celebrat els 10 anys amb un acte festiu al CAT Tradicionàrius presentat per Oriol Puig Taulé -que es va posar una barretina- i amb la participació de Bernat Puigtobella, editor de la publicació des dels seus inicis. A l'acte també hi han participat, entre d'altres, membres de l’equip i col·laboradors com Joan Burdeus, Laura Gost o Marta Pontnou, i periodistes que han treballat al mitjà com Rita Roig o Àlex Gutiérrez, que a més és un dels fundadors de la publicació. També es van lliurar els premis Núvol, concedits a artistes de menys de 40 anys que han destacat en diferents disciplines artístiques.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Havent aconseguit 700 subscriptors i una audiència estable de 100.000 lectors únics mensuals, Núvol ha fet una crida als lectors per arribar als 1.000 subscriptors abans d'acabar l'any, ja que són una peça clau per poder continuar sent un mitjà independent i mantenir els estàndards de qualitat. Així mateix, també ha anunciat nous projectes per a la nova dècada que acaben d'encetar i el trasllat a una nova seu que els facilitarà la consolidació d'aquests nous reptes.

La primera novetat és la posada en marxa de podcast.cat, que vol ser un portal de referència del podcast de l'àmbit cultural el català. Aquest espai acollirà continguts tant de particulars com d'impulsats per institucions culturals i serà un viver de podcasts, que podran fer incubació o residència al digital. Així mateix, el mitjà continua la seva aposta per la seva biblioteca amb la publicació de nous títols en paper, i se suma a l'organització del premi de teatre Memorial Margarida Xirgu, que des de la temporada 1972-73 distingeix la feina d’una actriu a l’escena durant la temporada teatral barcelonina. Fa uns mesos, el premi estava a punt de desaparèixer per falta de suport institucional i, tot i que aquest el problema encara no està solucionat, Núvol treballarà en la seva difusió juntament amb la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya (FGTAC).

stats