TELEVISIÓ
Mèdia 03/10/2016

‘Oh happy day’ tornarà al gener amb canvis de format

El ‘talent show’ musical de TV3 acollirà grups vocals que, com a màxim, tinguin 12 components

Núria Juanico
2 min
El cor  In Crescendo va guanyar la segona edició d’Oh happy day.

BarcelonaEls micròfons d’Oh happy day Oh happy dayes tornaran a encendre a partir del gener. El talent show de corals i grups vocals tornarà a ocupar la graella de TV3 els dissabtes a la nit amb una quarta edició que incorporarà diversos canvis. El més rellevant és que les formacions participants hauran de tenir com a mínim dos components i com a màxim 12. D’aquesta manera, el programa vol potenciar actuacions més espectaculars, que constin de coreografies, jocs de llum i, en alguns casos, de ballarins professionals.

Marc Mateu, que codirigeix Oh happy day amb Tono Hernández, explica a l’ARA que aquesta novetat respon a “una evolució natural” del concurs i que està provocada, en part, pel fet que “cada vegada hi ha menys corals grans que es presenten al càsting”. De fet, el grup guanyador de la tercera edició d’Oh happy day va ser Quartet Mèlt, cosa que indica, segons Mateu, que la trajectòria de l’espai “va cap aquí”.

Una altra de les novetats serà que el concurs arrencarà amb dos programes de càsting. Aquestes dues entregues, de 90 minuts cadascuna, mostraran les actuacions per escollir els candidats i l’ambient que es genera durant les proves de selecció, amb les cues dels participants i els familiars que els acompanyen. Precisament, TV3 va encetar dijous passat la inscripció del càsting per participar a Oh happy day, que estarà oberta fins al 23 d’octubre. Produït per Veranda, el talent show mantindrà l’estructura encapçalada per un presentador i un jurat, que avalua les formacions i decideix qui pot seguir competint i qui ha de marxar del programa. En les anteriors edicions Eduard Farelo es va encarregar de conduir Oh happy day, i Chenoa, Roger Coma i Daniel Anglès van formar part del jurat en l’última temporada. Sobre aquesta qüestió el codirector del concurs assenyala que encara no tenen els noms tancats però que hi haurà “canvis potents”. La nova temporada constarà de 15 entregues, entre les quals hi haurà els programes de càsting i un recull dels millors moments.

A diferència de les altres edicions, que s’emetien entre el setembre i el desembre, la pròxima entrega d’ Oh happy day s’estrenarà el segon trimestre de la temporada. Aquest salt de calendari es deu a les negociacions entre la productora i TV3 sobre el pressupost de la quarta temporada, que s’ha reduït respecte a les anteriors i pel qual no es va arribar a un acord fins fa unes setmanes. De fet, en un primer moment la intenció de TV3 era posposar la nova entrega fins al setembre del 2017. En aquesta línia, Mateu admet que “el trimestre nadalenc era ideal” perquè “el consum televisiu és molt familiar i Oh happy day ja tenia una cita consolidada”. Tot i això, el codirector de l’espai creu que el canvi “és tot un repte” i que el programa “pot donar molta guerra”.

stats