Mèdia 11/04/2014

Oltra aterra al ‘prime time’ amb un espai d’entrevistes i debats

‘.Cat’ s’estrena el dia 24 i s’emetrà cada dijous a la nit a TV3

Albert Castellví Roca
3 min
Ariadna Oltra al plató de .Cat, circular i sense taules per afavorir la idea del “punt de trobada” en què es vol convertir el programa, que arrenca el 24 d’abril.

Sant Joan DespíTV3 té a punt un nou espai de debat en prime time, que s’estrenarà l’endemà de Sant Jordi. Tres mesos després d’acomiadar-se d’ Els matins, el 24 d’abril Ariadna Oltra es convertirà en la presentadora de .Cat, un programa que, segons TV3, vol ser un “punt de trobada, de discussió, d’enriquiment i de posada en comú” a l’entorn dels principals temes de l’actualitat. Cada dijous, a partir de les 22.30 i durant 75 minuts, l’espai buscarà el màxim nombre de veus i punts de vista a l’entorn d’una matèria concreta, que s’analitzarà “en profunditat”, segons Oltra.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Volem un format en què participi la gent que en sap”, diu el director de .Cat, Manel Sarrau, que remarca que l’estructura del programa s’adaptarà cada setmana a les necessitats del tema escollit. De totes maneres, sí que hi haurà un format “estàndard”, que permetrà vehicular les intervencions a través de diverses vies. Així, per norma general, el programa arrencarà amb una entrevista que, en paraules de Sarrau, “al cap de poca estona s’obrirà” per convertir-se en un debat.

El programa comptarà amb una dotzena de col·laboradors “d’altíssim nivell” i “absolutament reconeguts” per l’audiència -tot i que l’equip no ha volgut donar encara cap nom-, i cada setmana se’n seleccionaran uns quants perquè participin en aquesta segona fase del programa. Al seu costat, a més de l’entrevistat, hi haurà com a mínim un parell d’“especialistes en el tema o persones que el visquin en primera persona”, que podran aportar també la seva opinió a la conversa. “Volem que els convidats parlin lliurement, sense trampes argumentals, i que puguin explicar-se”, diu la conductora. “No vénen a ser fiscalitzats”, afegeix Sarrau, que ja havia fet tàndem amb Oltra a Els matins.

A banda d’aquestes opinions que arribaran des de l’interior del plató, també se’n buscaran a l’exterior. Cada setmana Oltra recorrerà el territori català per elaborar un reportatge que inclogui les aportacions de diversos ciutadans sobre el tema tractat. A més, el programa recollirà algunes de les opinions que els espectadors facin arribar a través de Twitter per incorporar-les al debat.

De fet, .Cat vol que les reflexions que sorgeixin del programa tinguin continuïtat a la xarxa. “Serà un gran èxit que el debat continuï després del programa i s’allargui durant el divendres i el cap de setmana”, afirma el director.

Un format “imprescindible”

Amb l’estrena de .Cat, TV3 cobrirà el buit pel que fa a programes nocturns d’actualitat que es va crear amb la cancel·lació de l’Àgora, l’estiu passat. “En un moment com aquest era imprescindible un programa d’aquestes característiques en prime time, que doni resposta als interrogants sobre els temes d’actualitat”, admet el cap d’informatius de la cadena, Jaume Peral, que veu el nou format com un “complement” d’ Els matins, els Telenotícies i el canal 3/24.

El programa -de producció pròpia i dependent dels serveis informatius- estarà obert a adaptar-se als temes d’última hora, però la previsió és que la primera entrega tingui relació amb l’actualitat política i la segona, l’1 de maig, amb el mercat laboral.

‘Polònia’ s’emetrà just després del ‘TN’

L’estrena de .Cat anirà acompanyada d’una petita reestructuració del prime time dels dijous de TV3. A partir del dia 24, Polònia avançarà el seu horari d’emissió fins a les 21.55, just després del Telenotícies vespre, aprofitant que l’espai Amb ulls de nen s’haurà acabat una setmana abans. Això permetrà que el nou programa informatiu arrenqui a les 22.30 i ocupi, per tant, la segona part del prime time, a diferència del que passava amb l’ Àgora, que durant la seva última etapa començava gairebé a la mitjanit.

stats