Mèdia 11/04/2016

Orange i Vodafone emetran la Lliga i la Copa les tres pròximes temporades

Han arribat a un acord amb Mediapro per conservar els drets fins al 2019

Ara
2 min
La guerra del futbol televisat previ pagament s’ha desencallat després de mesos de negociacions i desacords.

BarcelonaLes plataformes de televisió de Vodafone i Orange seguiran emetent la Lliga i la Copa del Rei fins a la temporada 2018-2019. Les dues operadores han anunciat aquest dilluns que han tancat acords amb Mediapro per incorporar, a partir del curs vinent, el nou canal BeIN Sports la Liga, a través del qual s'emetran vuit partits de primera divisió per jornada –que n'inclouran 18 del Barça i 18 del Madrid, entre els quals un dels dos clàssics, cada curs– i tots els de la Copa del Rei, excepte les semifinals i la final.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest mateix canal, propietat de Mediapro, també formarà part de l'oferta de Telefónica, que al gener ja va arribar a un acord amb la productora catalana per incorporar BeIN Sports la Liga a la seva plataforma Movistar+ durant els tres propers anys.

Durant la temporada actual, els drets de la Lliga i la Copa del Rei són propietat de Telefónica, que, en compliment de les obligacions fixades per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per autoritzar la fusió entre aquesta companyia i Canal+, va posar-los a disposició de la resta de plataformes de pagament, que també els van adquirir. Al desembre, però, la Lliga va adjudicar la major part dels drets de les competicions espanyoles a Mediapro, que els distribuirà a través del nou BeIN Sports la Liga. La productora de Jaume Roures disposa serà la titular d'aquests continguts fins a la temporada 2018-2019.

Tot i així, Movistar+ conservarà encara els tres propers anys els drets d'un dels partits de cada jornada de primera, sempre amb presència del Barça o del Madrid. Aquest enfrontament no forma part del paquet de BeIN Sports la Liga, però tot i així Orange ja ha anunciat la seva "ferma voluntat" d'incorporar-lo també a la seva oferta.

Pel que fa a la Lliga de Campions, els drets en l'àmbit de la televisió de pagament també són propietat de Mediapro, en aquest cas fins a l'estiu del 2018. Igual que en el cas de la Lliga, la productora ha arribat amb acords tant amb Movistar+ com amb Orange i amb Vodafone, que podran oferir la màxima competició europea durant aquesta temporada i les dues següents.

stats