Mèdia 23/07/2015

El grup japonès Nikkei compra el 'Financial Times'

La venda s'ha tancat per 1.200 milions d'euros

Agències
1 min
La portada de divendres, 16 de gener, del 'Financial Times' / ARA

Londres/FrankfurtEl grup japonès Nikkei, que s'autodefineix com "el grup mediàtic independent més gran de l'Àsia", ha comprat aquest dijous el diari econòmic 'Financial Times' per 884 milions de lliures, és a dir, uns 1.200 milions d'euros, segons informa el mateix rotatiu. L'acord no inclou finalment el 50% de l'accionariat de 'The Economist' de què és propietari el grup Financial Times. "Estic extremadament orgullós de formar equip amb el 'Financial Times', una de les organitzacions informatives més prestigioses del món", ha destacat Tsuneo Kita, president i conseller delegat de Nikkei

El grup britànic Pearson, fins ara propietari de la capçalera, havia informat aquest dijous que havia obert negociacions amb diverses empreses per la compravenda del grup, i minuts abans d'oficialitzar-se l'acord el mateix 'Financial Times' publicava que hi havia "negociacions avançades" amb el grup alemany Axel Springer, editor de diaris com 'Bild' o 'Die Welt'.

Fa gairebé sis dècades que Pearson és propietari del 'Financial Times', que davant la caiguda de les vendes del paper els últims anys ha accelerat la seva transformació digital cap a un diari bàsicament electrònic. A finals del 2014, el rotatiu tenia 720.000 subscriptors dels quals un 70% eren per al format digital.

stats