Mèdia 06/02/2014

Pedro J. Ramírez denuncia a 'The New York Times' que ha estat destituït "per parlar clar"

L'exdirector d''El Mundo' carrega durament contra Mariano Rajoy en un article d'opinió al diari nord-americà i lamenta que la democràcia espanyola viu el moment "més fràgil" des de la mort de Franco el 1975

Ara
2 min
Pedro J. Ramírez, en una foto d'arxiu del 2002, al despatx de director del diari, que a partir de diumenge ocuparà Casimiro García-Abadillo.

BarcelonaEl periodista i exdirector d''El Mundo' Pedro J. Ramírez denuncia en un article d'opinió al diari nord-americà 'The New York Times' que la seva destitució ha estat per "per parlar clar" i afirma que la democràcia espanyola viu el moment "més fràgil" des de la mort del dictador Francisco Franco, el 1975.

En l'article, titulat 'A Espanya, acomiadat per parlar clar', Pedro J. carrega durament contra el president del govern espanyol i subratlla que "els anteriors presidents, incloent-hi el socialista José Luis Rodríguez Zapatero, van acceptar les crítiques de la premsa. Però tot va canviar quan Mariano Rajoy va arribar al poder".

Pedro J. Ramírez es va acomiadar diumenge passat del càrrec que ha exercit durant 25 anys després que el consell d'administració d'Unidad Editorial, el grup al qual pertany 'El Mundo', decidís destituir-lo.

Al seu article aquest dijous al rotatiu nord-americà, Pedro J. fa un paral·lelisme amb les tensions que va viure la premsa del país als anys setanta amb l'aflorament de l'escàndol Watergate del president Nixon, i ho aprofita per denunciar "pressions polítiques" en la seva sortida d''El Mundo', després d'explicar que la seva confrontació amb l'executiu de Mariano Rajoy va començar l'any passat amb la publicació de l'escàndol de presumpte finançament irregular i pagament de sobresous a la cúpula del PP, l'anomenat cas Bárcenas.

L'exdirector d''El Mundo' afirma que el PP "no té democràcia interna" i que la independència de la justícia a Espanya "ha estat debilitada". "Si hi afegim l'atac a la premsa, veig clar que la democràcia [espanyola] és més fràgil ara que en cap altre moment des que va morir Franco el 1975". I adverteix, abans del punt final: "Tinc pensat continuar escrivint sobre això".

stats