Àudio

El pòdcast 'Gent normal' sobre salut mental d'Adam Martín guanya un Ondas

En la categoria d'espai en llengua cooficial

À.G.
2 min
Adam Martín, a l'estudi central de Catalunya Ràdio

BarcelonaLa lluita contra l'estigma del pòdcast Gent normal ha rebut el reconeixement dels premis Ondas. Aquest espai, dirigit i presentat per Adam Martín a Catalunya Ràdio, va guanyar el premi en la categoria de millor pòdcast en llengua cooficial de l'Estat. El jurat li reconeix "abordar la salut mental des d'una perspectiva natural, sensible, rigorosa i propera". "Estic molt content, perquè el premi fa valdre l’esforç que hem fet per acostar-nos als trastorns mentals des del rigor i l’honestedat, amb optimisme i sense frivolitzar, fugint del paternalisme, el sensacionalisme o el dramatisme que normalment solen acompanyar aquests temes. Fent Gent normal he après que l’estigma social i el prejudici són pitjors que la mateixa malaltia i és important que parlem d’aquest tema més i millor", ha dit Martín en declaracions al diari ARA.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També s'ha pronunciat sobre el guardó el director de l'emissora, Jordi Borda, que ha manifestat sentir-se "orgullosíssim" d'un producte que considera "servei públic". El pòdcast es va estrenar el setembre de l'any passat, a la plataforma 3Cat, i recull el testimoni de diverses persones afectades per trastorns mentals que expliquen les seves històries, pors i esperances. De moment hi ha vuit capítols, d'uns 40 minuts de durada, que s'han anat publicant a ritme setmanal i abordant temàtiques com el trastorn obsessivocompulsiu (TOC), les lesions autolítiques i la salut mental en els adolescents, els trastorns de la conducta alimentària, l'addicció al joc, les dones i la salut mental, el trastorn bipolar, el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH) i l'esquizofrènia.

El programa combina aquests testimonis amb les intervencions de psiquiatres i psicòlegs de prestigi del país, a banda de personal d'associacions activistes en favor de la salut mental. En l'edició d'enguany competien 1.252 candidatures procedents de 19 països, que es van reduir a 70 nominacions per a 56 projectes diferents. D'aquests finalistes s'han escollit 18 guardonats.

stats