EL RADAR
Mèdia 06/12/2015

Polèmica perquè TVE relega l’informatiu ‘La 2 noticias’ a la una de la matinada

Àlex Gutiérrez
2 min
Polèmica perquè TVE relega l’informatiu ‘La 2 noticias’ a la una de la matinada

Un tuit irònic de la periodista Mara Torres anunciava el canvi a la graella de La 2 noticias, l’informatiu que presenta al segon canal de la televisió pública. “A partir de dilluns, La 2 noticias a la 1 am. I, per tant, serem el primer informatiu de l’endemà, o de l’endemà passat, o de quan sigui, en format atemporal”. El programa, que fa poc va celebrar el seu vintè aniversari, és un espai emblemàtic de la cadena, amb el seu enfocament reposat i alternatiu de l’actualitat. TVE, en unes declaracions recollides per Eldiario.es, explicava: “Ja hi havia dos dies a la setmana que s’emetia a la una i volem estabilitzar l’horari. Però, sobretot, no té sentit tenir dos informatius emetent-se alhora, ja que tenim a la mateixa hora l’informatiu del canal 24 Horas. Ara, el de La 2 començarà quan acabi l’altre”.

L’informatiu del canal tot notícies és La noche en 24 horas, presentat per Segio Martín, director del canal i autor d’una polèmica entrevista a Pablo Iglesias, en la qual va donar per fet que el líder de Podem estaria content després de l’excarceració de diversos etarres. El consell d’informatius va demanar-ne la dimissió, infructuosament.

A l’octubre l’equip de La 2 noticias va deixar el seu programa sense signar, perquè des de la direcció d’informatius es va ordenar la retirada d’una notícia en què s’informava del compromís de tots els partits del Congrés -a excepció del PP i Unió- per recuperar el consens a la radiotelevisió pública. Arran de la notícia del seu endarreriment fins a la matinada, els responsables de l’espai han penjat un missatge a Facebook en el qual s’encomanen als seus seguidors: “Si resistiu, resistirem”.

stats