Mèdia 20/06/2017

La policia investiga els contractes de diferents televisions amb la SGAE

Els agents estan requerint informació als canals en el marc d'una investigació contra la societat d'autors per possible frau

Ara
2 min
La Policia investiga els contractes de diferents televisions amb la SGAE

BarcelonaLa Policia Nacional està recopilant informació aquest matí de dimarts a diverses televisions estatals i autonòmiques en una investigació sobre possibles fraus en els contractes de la SGAE sobre drets d'autor. Segons la policia, s'investiga un entramat que creava música de baixa qualitat i registrava falsos arranjaments en obres musicals de domini públic, per emetre-les després en programes nocturns televisius, en connivència amb alguns responsables de programació d'aquestes cadenes. Es generaven d'aquesta manera drets de propietat intel·lectual.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'operació, coordinada pel jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno i a càrrec d'agents de la comissaria general de la policia judicial, afecta la SGAE, a la seu de la qual s'han apropat diversos agents per "aconseguir informació", segons fonts de l'entitat.

Els requeriments d'informació afecten diverses televisions autonòmiques, entre les quals, almenys, Telemadrid, Euskal Irrati Telebista (EITB), Radiotelevisión Canaria, Televisión de Aragón i la televisió autonòmica Murcia 7RM.

La investigació, segons fonts policials, no se centra en la SGAE com a institució sinó en determinats associats que haurien participat en una trama de falsos arranjaments musicals per emetre'ls en programes televisius de la franja nocturna. Els beneficis, segons els primers indicis, s'haurien desviat a empreses opaques.

Segons ha explicat la policia, els investigats comptaven amb persones dins de les televisions que exercien d'intermediaris per afavorir l'emissió d'aquestes músiques en els canals en què treballaven, a canvi de la cessió de determinats percentatges dels drets sobre les obres emeses, així com una contraprestació econòmica.

La SGAE per la seva banda, ha emès un comunicat en el qual assegura que està col·laborant amb el registre "d'alguns dels seus departaments" amb els agents de la Policia Nacional. "Aquesta actuació per ordre de la fiscalia investiga una presumpta trama d'una sèrie d'autors i editorials vinculats a diferents televisions d'aquest país per aprofitar-se del repartiment dels drets d'autor televisius en la franja nocturna, pràctica coneguda com «la roda»", indiquen. L'entitat està "oferint tota la informació i col·laboració" per ajudar en la investigació d'uns fets ocorreguts, diuen, entre 2006 i 2011.

stats