Mèdia 03/10/2013

'Polònia' celebra els 300 programes

Els actors del programa expliquen a l'ARA quins són els seus gags i personatges preferits

Selena Soro
4 min

BarcelonaAquesta nit Polònia arriba al programa 300, després de nou temporades en prime time , una audiència mitjana de 838.000 espectadors (26,1% de quota ) i un premi Ondas. "Hem fet milers d'esquetxos. Setmana a setmana, sense marge d'error. Això fa que el resultat sigui sovint irregular, però el nivell mitjà d'aquests 300 programes és bo, i no crec que això estigui a l'abast de tothom", diu Toni Soler, director de Polònia . Fins ara s'han gravat 4.010 gags i s'han creat 380 personatges. De tots ells, els actors del Polònia expliquen a l'ARA quins són els seus preferits.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els lectors, que ahir també van poder votar a través de l'Ara.cat, van escollir el personatge d'Artur Mas, amb un 26% dels vots, seguit pel de Mariano Rajoy (11%) i el de Pasqual Maragall (10%) en tercer lloc. Al tancament d'aquesta edició havien votat 1.577 persones.

Les preguntes

  1. Quin és el teu gag preferit?
  2. Quin és el teu personatge preferit?
  3. Com ha canviat el 'Polònia'?

1. Toni Albà: "Alguns gags, com el de 'Cae mierda sobre el rey', m'han fet esgarrifar mentre els fèiem"

  1. Un dels que més recordo és el gag de Cae mierda sobre el rey , a ritme de Singing in the rain. Alguns gags, com aquest, m'han fet esgarrifar mentre els fèiem, pel dubte de quin impacte podrien tenir.
  2. M'agrada molt la feina que fan els meus companys, així que em quedo amb tots: el Joaquim Nadal del Cesc Casanovas, el Pujol del Latre, l'Aguirre de la Mireia Portas... I dels meus, el rei i el Papa s'enduen la palma.
  3. Crec que hem guanyat en agilitat. El maquillatge comporta una hora i mitja de feina, i en les nou hores que dura la jornada podem arribar a fer entre 12 i 15 minuts de programa, que està prou bé.

2. Agnès Busquets: "Superar la veritable Ana Botella ha estat un repte: el seu 'relaxing cup of café con leche' ja és una caricatura"

  1. Em va agradar molt aquell en què recreàvem l'assassinat de Kennedy amb Mariano Rajoy i Alícia Sánchez-Camacho, perquè tenia un toc molt pel·liculer. El vam gravar en exteriors amb un Cadillac i ens ho vam passar genial.
  2. A la Ruscalleda li tenia molt carinyo, però amb tots m'ho passo molt bé. L'Ana Botella ha estat un repte, perquè superar-la a ella mateixa és molt bèstia, el seu relaxing cup of café con leche ja és una caricatura en si mateix.
  3. La caracterització i el guió han fet un salt. El maquillatge representa el 50% de la nostra feina, poca cosa podríem fer, si no, els actors. Crec que els bons resultats són pel bon rotllo que hi ha a l'equip: no som només companys de feina, som una família.

3. David Olivares: "Ara tots en sabem una mica més i anem més a l'una"

  1. Em va fer molta gràcia aquell que vam fer d' El régimen de Franco , en què tota l'estona jugàvem amb la dieta i els dobles sentits: " Para cumplir el régimen de Franco sólo tienes que mover la falange. Así podrás estar toda la semana cara al sol y tener buena facha ".
  2. El meu preferit és el personatge del Tomàs Molina, li tinc molt carinyo perquè va ser el primer.
  3. Ara en sabem tots una mica més i anem més a l'una. Et mires els primers programes i el maquillatge i la perruqueria, per exemple, han millorat moltíssim.

4. Bruno Oro: "L'èxit del Mas style em va agafar de viatge a Polònia, al país"

  1. El meu gag preferit és un que sortirà avui. El faig amb la Clara Segura i està basat en la pel·li Alguien voló sobre el nido del cuco , en què Artur Mas fa el paper de Jack Nickolson. Ha sigut un gust poder gravar-lo com si fos cinema, amb calma, a poc a poc. El Mas style també va ser molt sonat. L'èxit del gag em va agafar de viatge a Polònia, al país, i fins que no vaig tornar no vaig saber que l'havíem feta grossa.
  2. L'Acebes era un personatge molt divertit d'interpretar. Era esquizofrènic i connectava amb tothom. Era un personatge amb una energia molt explosiva, i interpretar-lo per a mi era catàrtic.
  3. El que més ha canviat és la complexitat dels guions. Han anat pujant de nivell, i això és molt difícil d'aconseguir.

5. Jordi Rios: "Tots els personatges són tan bons que triar-ne un és trair els altres"

  1. El meu preferit és un en què Rita Barberà pujava en una grua i destruïa l'ajuntament. M'agrada perquè sóc molt fan del Cesc.
  2. Són tots tan bons que escollir-ne un és trair els altres. De tota manera, m'agradava molt el personatge de Pasqual Maragall.
  3. S'ha guanyat en qualitat actoral, però l'essencial, que és fer un noticiari d'humor, s'ha mantingut intacte.

6. Cesc Casanovas: "M'agrada fer de Bárcenas perquè és com fer de dolent de la pel·li, és més atractiu"

  1. El musical del Blurred lines, l'últim que hem fet, és dels meus preferits. Amb els gags de Puigcercós i Ferran Adrià també m'ho he passat molt bé.
  2. Bárcenas no és el meu preferit, però sí que és un dels que em diverteix més fer: és com fer de dolent de la pel·li, que sempre és més interessant i atractiu.
  3. Crec que abans la manera d'actuar era més pujada de to, més caricaturesca. Ara fem imitacions més aproximades a la realitat, i improvisem menys.
stats