Mèdia 16/01/2016

Puigdemont s'estrena a 'Polònia' i Bruno Oro s'acomiada fent ell el monòleg de Mas

En el gag inicial, el president nomena Puigdemont per error: volia trucar Felip Puig però s'equivoca amb els contactes del mòbil

Ara
2 min

El 'Polònia', el programa de sàtira política de TV3, ha encetat aquest dissabte una nova etapa després de la formació del nou govern presidit per Puigdemont. Queco Novell és l'actor que interpreta el nou president de la Generalitat. El personatge ha debutat en el capítol emès aquest dissabte a la nit –dijous TV3 va programar l'entrevista de Mònica Terribas al Puigdemont real– en un gag en el qual s'han recreat les hores prèvies a la renúncia de Mas.

Puigdemont i Mas a 'Polònia'

En realitat, en el gag, Mas volia nomenar com a successor Felip Puig "per fer enfadar la CUP", però s'acaba embolicant amb l'agenda de contactes del mòbil i truca un altre Puig, "un tal Puigdemont". "Qui ets tu?" "Sóc l'alcalde de Girona", li respon pel mòbil.

"No us l’esperàveu, us he deixat descol·locats", conclou Mas. I afegeix "encara sort, perquè abans de 'Puigdemont' al mòbil hi tenia 'Puigcercós'".

El capítol ha acabat amb el comiat de Bruno Oro, l'actor que ha interpretat Mas durant deu anys, que s'ha anat transformant d'Artur Mas a Bruno Oro en el monòleg final del programa, fins que ha anunciat que deixa l'espai.

Artur Mas a Polònia
Artur Mas a Polònia
Bruno Oro a Polònia

Ell mateix ho explicava aquest dissabte a l'ARA: "Ja són deu anys, i hi ha una part esgotadora, sobretot pel que fa a caracterització. Tinc ganes de provar nous registres, de treballar la interpretació més lliure. Ningú no s’esperava que el 'Polònia' durés tants anys! És un èxit que ens desborda a tots, i és meravellós, però a vegades un ha de saber baixar del vaixell en el moment oportú". El nou Mas debutarà dijous vinent.

stats