Polònia prolonga tres mesos la detenció del periodista Pablo González

Està acusat de ser un espia de Rússia

A. P.
2 min
Pablo González

BarcelonaEl periodista Pablo González, detingut a Polònia mentre cobria la guerra d'Ucraïna, seguirà tres mesos més en presó preventiva segons ha decidit el tribunal regional de Przemyśl a petició del fiscal. L'advocat del periodista, Bartosz Rogasa, ha explicat que presentarà un recurs contra la decisió del tribunal. "La decisió de la cort d'avui no és definitiva però sí que és executable, fet que significa que el senyor González continuarà detingut", ha remarcat l'advocat del periodista.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pablo González, periodista freelance que treballava per a diferents mitjans com ara La Sexta, Público i Gara, va ser detingut a finals de febrer quan estava a Polònia informant sobre l'èxode ucraïnès arran de l'atac de Rússia. Dies després de la seva detenció, l'agència de seguretat interna de Polònia va acusar González de ser un agent de l'agència d'intel·ligència militar russa.

La detenció de González ha estat criticada per diverses institucions i organitzacions com ara Amnistia Internacional o les federacions internacionals i europees de periodistes. Aquestes últimes han demanat al govern polonès que alliberés el periodista i que retirés els càrrecs en contra d'ell i han indicat que la detenció era un atac a la llibertat de premsa i la democràcia.

Després de fer-se públic l'allargament de la detenció, la dona del periodista, Oihana Goiriena, ha explicat a Efe que era una notícia que esperaven i que el pitjor de tota la situació és que el seu marit està incomunicat. "Tenim una setmana per recórrer i el tribunal en té tres més per dictaminar, així que fins d'aquí un mes no sabrem res, tot i que l'advocat no s'ha mostrat gaire optimista [que acceptin el recurs]", ha afegit.

stats