MITJANS PÚBLICS
Mèdia 22/06/2012

El PP renova l'estructura de RTVE amb l'únic suport de CiU

El Senat i el Congrés ja han nomenat els nous membres del consell d'administració de RTVE. Leopoldo González-Echenique serà elegit president de la corporació en el ple de la setmana que ve.

A.c.r. / à.g.m.
2 min
Leopoldo González-Echenique, procedent del sector hoteler, serà nomenat la setmana que ve nou president de RTVE.

BARCELONA.Leopoldo González-Echenique, Marisa Ciriza i Óscar Pierre van rebre ahir, en segona volta, l'aprovació del Congrés per convertir-se en nous membres del consell d'administració de RTVE. Després que dimarts, en la primera votació, no obtinguessin el suport necessari de dos terços de la cambra, ahir van aconseguir la majoria absoluta, que, segons el decret aprovat pel consell de ministres a l'abril i convalidat després al Congrés, és suficient per garantir el nomenament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

PP i CiU -els dos únics partits que havien proposat candidats, després que el PSOE hi renunciés per mostrar el seu rebuig a la "farsa" en què segons ells s'ha convertit aquest procés- van donar suport als tres candidats. Van recollir 197 vots favorables, 105 en blanc i 14 de nuls. Aquests tres nomenaments se sumen als dos aprovats dimecres al Senat, Fernando Navarrete i José Manuel Peñalosa , també en segona volta, per completar la renovació de cinc dels nou membres de què constarà a partir d'ara el consell.

El següent pas és ara nomenar Echenique com a nou president de la corporació. La votació es produirà durant el ple del Congrés de la setmana vinent i seran necessàries també dues voltes per aconseguir l'aprovació de la cambra.

La designació en segona volta i sense necessitat d'acord entre els dos grans partits espanyols, és a dir, amb la majoria absoluta de què disposa el Partit Popular, és resultat d'una reforma de la norma que regula la corporació. Aquesta norma va ser promoguda pel govern de Rajoy i portada al Tribunal Constitucional pel PSOE.

Un cop s'hagi designat president de l'ens, caldrà posar al dia els comptes de RTVE, ja que els mitjans públics espanyols han estat sense prendre decisions importants relatives al pressupost durant tot el 2012. La paràlisi obeïa al fet que el govern espanyol ha rebaixat en 200 milions d'euros la seva aportació i l'equip gestor sortint s'ha mostrat reticent a aplicar els canvis, ja que considerava que eren els nous executius del PP els que havien de dictar com s'assumia la tisorada. RTVE haurà estat un any funcionant sense president fix (era rotatiu mensual): Alberto Oliart va dimitir el juliol del 2011.

stats