FICCIÓ
Mèdia 20/11/2012

La primera sèrie pròpia de Netflix s'estrenarà al febrer

La plataforma de vídeo Netflix penjarà l'1 de febrer la primera temporada completa de House of cards. Aquesta sèrie, protagonitzada per Kevin Spacey, és la primera producció pròpia d'aquest servei.

Albert Castellví Roca
3 min
Kevin Spacey és el protagonista i un dels creadors de la sèrie House of cards, que Netflix estrenarà al febrer.

BARCELONA.Un dels avantatges que una sèrie s'estreni a través d'un portal d'internet en comptes d'una cadena de televisió és que no cal esperar tres mesos per saber com s'acaba la primera temporada: un espectador amb molt temps lliure i molta curiositat per saber com evolucionarà la trama té la possibilitat de veure tots els episodis d'una tacada, el mateix dia de l'estrena. Això és el que proposa la plataforma de vídeo en streaming Netflix, que l'1 de febrer penjarà els tretze capítols que conformen la temporada inaugural de House of cards . Això convertirà aquesta ficció en la primera sèrie produïda directament pel portal en què s'emetrà.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Basada en una minisèrie emesa el 1990 per la BBC -i que, al seu torn, adaptava una novel·la de Michael Dobbs-, House of cards és un "drama polític pervers" que "s'esquitlla darrere les cortines" per accedir "al pati del darrere de la cobdícia, el sexe, l'amor i la corrupció al Washington modern", segons avança el cap de continguts de Netflix, Ted Sarandos, en una entrada al blog de la companyia. Al centre d'aquesta trama s'hi situa Frank Underwood, un congressista a qui dóna vida l'actor Kevin Spacey i que, segons es dedueix del tràiler de la sèrie, fet públic la setmana passada, se sent traït pel nou president dels Estats Units, que li havia promès un càrrec destacat dins del seu govern però que, a l'hora de la veritat, el deixa fora de l'executiu. A partir d'aquest moment, la seva confiança en la gent que l'envolta es desploma i comença un joc de promeses, enganys i bones paraules per aconseguir tocar el màxim de poder possible.

La cara de Spacey -guanyador d'un Oscar per American beauty - és la més coneguda d'un repartiment del qual també formen part Robin Wright -que va estar nominada al Globus d'Or pel seu paper a Forrest Gump -, Kate Mara, Corey Stoll i Kristen Connolly en els papers principals. Spacey, però, és també un dels creadors i productors executius de la ficció, al costat de David Fincher ( Seven , El curiós cas de Benjamin Button ), que n'ha dirigit els primers capítols, i de Beau Willimon (guionista de Los idus de marzo ), que s'ha encarregat d'escriure'n els guions.

Canvi de model

Netflix va anunciar la compra del projecte de Spacey, Fincher i Willimon el març de l'any passat, després de fer-los una oferta que superava les de cadenes com HBO i AMC -responsables de bona part de les sèries de més èxit als Estats Units- i que incloïa, a més, el compromís de rodar-ne com a mínim dues temporades de tretze episodis cadascuna.

En aquell moment, la decisió de Netflix de convertir-se en la productora de House of cards va agafar a tothom de sorpresa, ja que va suposar un pas en una nova direcció per a aquesta empresa, nascuda el 1997 com a servei de lloguer de DVD a través d'internet i que, posteriorment, havia evolucionat fins a centrar el seu negoci en la reproducció de vídeos en streaming . L'entrada en el mercat de la producció de sèries, però, la convertia en un nou actor en un mercat controlat fins llavors pels canals de televisió per cable.

Tot i així, Netflix té pendent encara la seva expansió internacional. Ara mateix, a Espanya -com a la major part de països europeus- la plataforma segueix sent inaccessible, tot i que fa un temps s'havia anunciat que hi arribaria durant el 2012. Per veure House of card s des d'aquí, doncs, caldrà esperar encara una mica més.

stats