Mèdia 06/05/2014

‘El Príncipe’ es corona rei

La sèrie tanca avui la primera temporada convertida en el més vist del curs

Albert Castellví Roca
3 min
José Coronado, Hiba Abouk i Álex González al capítol que tanca la primera temporada d’El Príncipe. La sèrie de Telecinco ha estat un dels grans èxits d’aquest curs.

BarcelonaUna mitjana de 5.121.000 espectadors i un 26,3% de quota de pantalla són les xifres que ha obtingut fins avui El Príncipe, que aquesta nit (22.30 h) tanca la seva primera temporada a Telecinco convertit en el principal èxit del curs televisiu actual. Cap altre format no ha aconseguit aquesta temporada una mitjana superior als 5 milions d’espectadors en el conjunt d’Espanya -els que més s’hi han acostat han estat La Voz kids i El tiempo entre costuras, amb 4,9 milions cadascun- i de fet caldria retrocedir fins a la primera edició de La Voz, emesa la temporada passada, per trobar unes xifres semblants a les d’aquesta sèrie. El concurs de talents, que en la seva primera etapa es va convertir en la gran revelació del moment, va fregar els 5,2 milions de seguidors i va arribar al 33,9% de share.

Però els èxits de la ficció que protagonitzen José Coronado, Álex González i Hiba Abouk no s’acaben aquí. Cadascun dels dotze capítols emesos fins ara ha liderat la seva franja, i set van arribar a ser el programa més vist del dia, en algunes ocasions fins i tot per davant de partits de la Lliga de Campions. De fet, només el futbol de la màxima competició europea ha estat capaç de destronar El Príncipe del primer lloc del dia, cosa que s’ha repetit durant les quatre últimes setmanes.

L’episodi més vist va ser el de l’11 de març, amb 5.555.000 seguidors i un share del 28,6%. En canvi, només les dues últimes entregues s’han quedat per sota dels 5 milions. El capítol inaugural, emès el 4 de febrer, n’havia tingut 4.463.000 per Telecinco, però Mediaset, que volia donar un fort impuls a la producció des del primer dia, el va emetre simultàniament per tots els seus canals temàtics, de manera que en total va sumar 5.654.000 espectadors i un 27,7% de quota. Aquestes dades van convertir l’estrena en la millor d’una sèrie a Espanya des del 2005, quan Aída va arrencar amb més de 6,8 milions de seguidors en un context de molta menys fragmentació de l’audiència.

En el cas de Catalunya, la ficció ambientada a Ceuta ha obtingut xifres més baixes, però molt respectables: la mitjana dels dotze primers capítols és d’un 19,7% de quota i 565.000 espectadors, i també ha estat l’opció més vista de la seva franja cada dimarts, sense excepció. Fins i tot, durant tres setmanes del mes de març va ocupar el primer lloc del rànquing diari.

Més capítols i una novel·la

Davant d’aquestes dades, Mediaset no va tenir dubtes a l’hora d’encarregar una nova temporada de la sèrie i va anunciar-ne la renovació a principis d’abril. De moment, però, es tanca la primera etapa amb un episodi, avui, que combinarà tensions amoroses i policials. D’una banda, s’acosta el moment del casament de la Fátima (Abouk), que ha renunciat a un futur amb Morey (González) per complir la promesa que va fer al seu pare. De l’altra, el Fran (Coronado) i els seus agents descobriran que s’està preparant un atemptat islamista a Ceuta de manera imminent.

Per als fans de la sèrie que no puguin esperar l’arribada dels nous capítols, avui mateix surt a la venda la novel·la El Príncipe, de Salva Rubio, que trasllada al paper les trames de la primera temporada.

Via lliure per al ‘Sense ficció’ els dimarts a la nit

Telecinco encara no ha anunciat quin format substituirà El Príncipe a partir de la setmana que ve, però en qualsevol cas els dimarts són ara mateix el dia més fluix de la setmana, si més no a nivell espanyol: després de cancel·lar anticipadament el concurs A bailar, Antena 3 omple ara aquesta franja amb cinema, mentre que La 1 la reserva per a Comando actualidad, que obté resultats més baixos que la seva predecessora, la sèrie Los misterios de Laura. Tot plegat pot beneficiar el Sense ficció de TV3, que últimament ha tingut dificultats per fer front a El Príncipe i que ara, a més, podrà aprofitar que s’han acabat els partits de Champions en dimarts per avançar l’horari fins a les 21.55 h. El curs passat l’espai de documentals ja va fer els seus millors resultats en el tram final de temporada, amb títols com Hola, Europa! i Pujol/Catalunya. El consell de guerra.

stats