Mèdia 14/07/2021

Prisa acomiada l'exdirector d''El País' Antonio Caño, que amenaça amb accions legals contra el grup

El periodista assegura que l'acomiadament es deu a "raons ideològiques"

1 min
Antonio Caño, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl periodista Antonio Caño, que va ser director d'El País entre 2014 i 2018, ha sigut acomiadat de Prisa, segons ha confirmat ell mateix a través del seu compte personal de Twitter. Caño, que actualment era assessor digital del grup empresarial, publicava una columna d'opinió mensual al rotatiu que havia dirigit i al qual s'ha dedicat gairebé en exclusiva des que va entrar a formar part de la seva redacció l'any 1982. Caño està considerat afí a Juan Luis Cebrián, que quan era president de Prisa el va designar com a director d'El País, una elecció que es va interpretar com un moviment que intentava reforçar el gir conservador que el rotatiu havia iniciat uns anys abans.

A través del seu perfil de Twitter, Caño s'ha mostrar disgustat i crític amb la decisió de Prisa. Argumenta que el seu acomiadament es deu a "raons ideològiques" i assegura que s'ha produït després de "diferents incidents amb la direcció del diari relacionats amb el contingut de la tribuna d'opinió" que publica amb una periodicitat mensual. La discrepància final s'hauria produït arran de l'article titulat Algunes lliçons per a l'esquerra, que finalment no es va publicar en l'edició de paper d'El País però sí en la versió digital.

El periodista, a més, ha assenyalat que està valorant la possibilitat d'emprendre accions legals contra Prisa. "Com que considero que aquest acomiadament no només em causa un enorme perjudici personal i professional sinó que suposa una vulneració de la llibertat d'expressió, em reservo el dret a les accions legals pertinents", ha assegurat.

L'article no publicat d'Antonio Caño
stats