La producció de TV3 lluita per sobreviure malgrat estar “tocada de mort”

L’emissió del segon capítol de 'Vida privada' serà l’última estrena de producció pròpia del trimestre

L’emissió del segon capítol de Vida privada, el 14 de maig, serà l’última estrena de producció pròpia del trimestre de TV3, tot i que de cara a la tardor encara queden dos cartutxos per cremar, el telefilm  Cançó per a tu i la sèrie  La catedral del mar, que comparteix llicències amb Atresmedia. Després d’aquestes dues propostes s’obre un escenari incert provocat per “ una reducció altíssima del pressupost que ha tocat de mort tot el que són produccions alienes i coproduccions”, explica Vicent Sanchis, director de TV3.

Adeu a la família i a les sèries de TV3

“M’agradaria que poguéssim fer més coses en una situació de normalitat”, lamenta el director, que recorda que una de les obligacions de la televisió pública és impulsar el sector audiovisual, un requisit que no es pot complir si no es disposa dels recursos econòmics necessaris. “Si TV3 treballa amb dignitat, treballs com Vida privada són possibles. Si no es treballa amb dignitat, aquests treballs tenen menys probabilitats i, a més, es poden diluir”, explica Sanchis.

Tot i les dificultats, Oriol Sala-Patau, cap de ficció i cinema de TV3, veu un fil d’esperança. “Estem treballant molt a fons per tenir una ficció el mes d’octubre”, assegura, i remarca que aquesta producció es tirarà endavant independentment de si hi ha govern a la Generalitat. Segons Sala-Patau, s’ha fet molta feina durant 10 mesos per aconseguir finançament per a aquesta producció sense dependre de partides pressupostàries de la Generalitat.

El cap de ficció i cinema de TV3 es mostra contundent sobre la continuïtat de Com si fos ahir, que s’havia posat en dubte pels problemes pressupostaris. “S’ha de fer perquè és un pilar de les tardes. El 3 de setembre estrenem la segona temporada”, assegura.

Més continguts de