Mèdia 29/11/2017

El consell professional de Catalunya Ràdio rebutja la "censura" imposada per la Junta Electoral

Considera que la prohibició de parlar de 'consellers' i 'president' és una "ingerència greu"

Ara
1 min
Catalunya Ràdio esquitxa la graella amb cites literàries

BarcelonaEl consell professional de Catalunya Ràdio considera que la resolució de la Junta Electoral Central que prohibeix a aquesta emissora i a TV3 utilitzar les paraules 'president' i 'consellers' per referir-se als membres del Govern cessat per l'article 155 és "una ingerència greu en el criteri periodístic de les redaccions" i un nou intent "d'influir" en la seva feina "en benefici dels interessos dels partits que presenten aquesta mena de queixes".

En un comunicat, l'organisme que representa els periodistes de l'emissora pública i vetlla per la qualitat de la informació que difon Catalunya Ràdio reclama que els professionals de l'emissora puguin "treballar amb el màxim rigor periodístic sense intromissions polítiques de cap mena".

"Prohibir l'ús de determinades paraules és una cotilla a la llibertat d'expressió que ens sembla del tot inacceptable tant per a nosaltres com per a la societat per a la qual treballem. Rebutgem la censura, les llistes negres de paraules prohibides i reivindiquem el periodisme lliure i no polititzat", afegeix el comunicat.

stats