Mitjans públics
Mèdia 26/09/2014

Protesta dels treballadors de TVE per la informació del 'Telediario' sobre la dimissió d'Echenique

Van aconseguir que s'oferís una notícia més completa després de posar-se drets a la redacció

Ara
1 min

BarcelonaLa dimissió del president de Radiotelevisió Espanyola, Leopoldo González-Echenique, va provocar fortes tensions aquest dijous a la redacció d'informatius de TVE. Diversos periodistes de la televisió pública han mostrat a través de Twitter la protesta que van dur a terme quan van saber que la intenció dels responsables dels serveis informatius era que l'edició del migdia del 'Telediario' dediqués menys de mig minut a aquest tema, en els minuts finals i sense incloure-hi cap declaració, sinó simplement amb imatges acompanyades de la veu de la mateixa presentadora, Pilar García Muñiz.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els periodistes de TVE van decidir aturar la feina i posar-se drets a la redacció per forçar un canvi en aquest enfocament, que consideraven insuficient i incomplet. Segons diverses fonts, el subdirector d'informatius, José Gilgado, va ordenar a crits que tothom tornés al seu lloc de treball, però els treballadors van mantenir el seu acte de força.

Finalment, el 'Telediario' va ampliar la informació prevista inicialment incloent-hi declaracions del portaveu del PSOE, Antonio Hernando, i del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, referides a la situació financera de la corporació. La notícia es va emetre a les 15.39 h, ja a la part final del programa, però la redacció hi va respondre amb aplaudiments i ho va considerar un petit "triomf".

stats