Televisió
Mèdia 07/02/2014

'El Punt Avui' lloga les llicències de Canal Català per fer-hi una televisió informativa

El director del diari, Xevi Xirgo, serà també responsable dels continguts no esportius a la cadena

Ara
2 min
Signatura del contracte de venda de Canal Català al diari 'El PuntAvui' / ACN

BarcelonaA partir de l'1 de març, 'El Punt Avui' serà l'arrendatari de les llicències de televisió de què disposa Canal Català. L'objectiu és que, a finals de març, es rebategi com a El Punt Avui TV i comencin les emissions. La nova televisió tindrà una cobertura sobre el 50% del territori català (o el 80% de la població). El nou canal estarà basat exclusivament en la informació.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber l'ACN, l'acord el van signar aquest dijous el president de l'empresa editora d''El Punt Avui', Joaquim Vidal i Perpinyà, i el propietari de Canal Català, Nicola Pedrazzoli. A partir del dia 1 de març vinent el diari serà l'arrendatari de les llicències de televisió de què disposa Canal Català i accelerarà tots els preparatius perquè, a finals de març, El Punt Avui Televisió pugui emetre la seva pròpia programació. Un cop tancades les negociacions entre els dos grups, ara l'acord i la nova graella de programació estan pendents de disposar del vistiplau del Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

Programació pròpia basada en la informació

La intenció és emetre programació pròpia basada en la informació. El nou canal té previst basar-se en els continguts que es generen i es comparteixen entre els diferents productes del grup durant el dia i que ara seran analitzats des d'una perspectiva televisiva. Es faran diferents gèneres informatius com entrevistes, comentaris, tertúlies i debats. Igual que al diari i en relació amb el moment que està vivint el país, també hi haurà dues seccions fixes: 'Catalunya vol viure en llibertat', pel que fa al procés nacional, i 'Catalunya vol viure amb dignitat', pel que fa a la situació social.

Tot i que inicialment el gruix d'actualitat es concentrarà en la franja de vespre-nit (amb diferents espais que s'aniran anunciant en les properes setmanes), els continguts informatius hi seran presents durant tot el dia. Com que El Punt Avui TV serà un canal basat exclusivament en la informació, els seus continguts els dirigiran els directors periodístics dels dos diaris del grup: Xevi Xirgo (director d'El Punt Avui) pel que fa a les informacions d'àmbit general, i Emili Gispert (director d'El 9), pel que fa als continguts en matèria esportiva.

stats