EL RADAR
Mèdia 23/04/2014

El Punt Avui TV estrena avui la seva programació regular

Albert Castellví Roca
2 min

A les 19.00 d’aquest vespre s’estrena L’illa de Robinson, el primer programa de producció pròpia d’El Punt Avui TV, el nou canal de televisió que ocuparà les freqüències de Canal Català i que opera l’empresa editora d’ El Punt Avui. Eduard Berraondo, juntament amb Antònia Castelló, conduirà aquest magazín d’actualitat que s’emetrà cada dia, de dilluns a divendres, de 19.00 a 23.00, i que neix per competir directament amb Josep Cuní i el seu 8 al dia. Segons el conseller delegat del grup El Punt Avui, Joan Vall Clara, el programa inclourà diàriament “una tertúlia, un parell d’entrevistes i unes quantes seccions fixes” que “giraran a l’entorn” del procés polític que viu Catalunya. “A L’illa de Robinson hi haurà entrevistes d’actualitat política, però també temes socials d’interès general, literaris i qüestions musicals. També hi haurà petits espais per parlar de la realitat internacional de Catalunya”, detallava ahir El Punt Avui.

De moment, L’illa de Robinson -que pren el seu nom de l’expressió que va utilitzar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant el debat sobre la consulta al Congrés per referir-se a una hipotètica Catalunya independent- serà l’únic espai de producció pròpia que inclourà la graella del nou canal, i es redifondrà al matí i a la tarda de l’endemà. La previsió, però, és que l’oferta es comenci a ampliar d’aquí uns mesos: “Ens agradaria tenir a punt la franja de tarda per Sant Joan”, explicava ahir Vall Clara a l’ARA. Mentrestant, la resta de la graella s’omplirà amb continguts de la Xarxa Audiovisual Local, a la qual la nova cadena ja s’ha adherit.

Tot i que L’illa de Robinson no debuta fins avui, l’estrena oficial d’El Punt Avui TV va tenir lloc ahir a les 20.00, amb l’emissió d’un programa especial que va presentar el director del diari, Xevi Xirgo, i que va incloure una entrevista al president de la Generalitat, Artur Mas, i un debat polític. De fet, durant les últimes setmanes, el canal ja ha estat funcionant en període de proves, amb una programació basada en l’emissió de les imatges de la Via Catalana i a parlar de les activitats de l’Assemblea Nacional Catalana.

Malgrat aquest to marcadament reivindicatiu sobre la consulta i el futur polític de Catalunya, que es reproduirà a partir d’ara en el programa estrella de la cadena, Vall Clara deixa clar que El Punt Avui TV no vol ser un canal monotemàtic: “Les franges de tarda i de matí tindran el to que els correspongui, se centraran en altres aspectes informatius”, assegura. En aquest sentit, explica que la cadena neix amb vocació de ser “informativa però no de notícies a cada moment”. “Intentarem, en qüestió d’un any, fer una programació de temes informatius en profunditat. No farem una televisió d’entreteniment i espectacle”, afegeix.

El Punt Avui TV, que ha llogat les llicències de Canal Català, es podrà veure de moment al 50% del territori català, però estarà a l’abast del 80% de la població del país. La intenció dels seus impulsors és que l’àrea de cobertura es pugui ampliar en el futur.

stats