Mèdia 27/10/2014

Ràdio Barcelona celebra 90 anys i obre al públic l’arxiu fonogràfic

àlex Gutiérrez
1 min

BarcelonaIñaki Gabilondo conduirà avui un programa especial des del Palau de la Música per commemorar el 90è aniversari de Ràdio Barcelona. Serà un espai que començarà a les set de la tarda i en què participaran algunes de les veus històriques de l’emissora com Gemma Nierga, Antoni Bassas i Toni Clapés, a més de Joaquim Maria Puyal, Jordi Évole, Carles Cuní i Rosa Badia. Gabilondo entrevistarà algunes personalitats del món polític, esportiu i científic, entre els quals l’expresident Pasqual Maragall. I serà també un acte cultural, amb les actuacions de Joan Manuel Serrat, Núria Espert, Josep Maria Pou, Andrea Motis (amb Joan Chamorro Group) i l’Escola de Música de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa repassarà alguns dels programes que la van fer popular com Radioscope, Taxikey, les primeres retransmissions esportives en català o les radionovel·les. L’acte es clourà amb la interpretació del Cant de la Senyera a càrrec del Cor Jove de l’Orfeó Català.

A més del programa especial, l’emissora celebra el seu aniversari posant a disposició del públic el seu arxiu fonogràfic: nou dècades de ràdio a Catalunya que es podran consultar des de www.radiobarcelona.cat. A més, una exposició fotogràfica mostrarà com eren els anys 20 a Catalunya a través de la ràdio. També està en marxa el concurs Idea Ràdio, per captar talent professional entre les facultats de comunicació de les universitats del país. L’emissora també vol reivindicar el seu paper com a impulsora del rock en català. Ho farà amb el concert Cop de Rock de l’11 al 13 de novembre, en honor al programa de Ràdio Barcelona que va donar suport a aquest moviment musical.

stats