Polèmica

Joel Díaz, sobre la seva marxa del 'Zona Franca': "No em van deixar cap altra sortida"

L'humorista assegura que TV3 no va estar disposada en cap moment a negociar una mesura diferent de l'acomidament de Manel Vidal

2 min
Joel Díaz durant l'emissió del programa 'Zona Franca'.

BarcelonaDesprés d'uns dies de silenci, Joel Díaz ha parlat sobre la seva decisió d'abandonar el late show Zona Franca després que TV3 acomiadés Manel Vidal com a col·laborador del programa. "Des del meu punt de vista no em van deixar cap altra sortida mínimament digna", ha dit durant una entrevista a l'escola de ràdio Radiofònics. El comunicador ha afegit que la televisió pública li va comunicar la decisió de prescindir de Vidal i en cap moment van voler negociar o trobar una solució diferent.

"El guió del Manel va passar tots els filtres, que són molts, a la televisió. Per tant, quan va entrar al plató a fer la secció estava tranquil perquè el guió i els grafismes havien passat tot el procés de validació. Resulta que aquí la va cagar molta gent i aquell grafisme [el mem que mostrava un gràfic en forma d'esvàstica] va entrar", ha recordat. Per a Díaz l'acomiadament és una decisió errònia de TV3.

L'humorista també ha reconegut que era conscient que podia passar alguna cosa similar a la que ha acabat passant. En aquest sentit, coincideix amb Vidal, que pocs dies després de saber que no tornaria a col·laborar amb el programa va dir: "Jo sabia perfectament on em posava, i sabia que això podia passar en qualsevol moment". Per la seva banda, Díaz remarca que quan va acceptar el projecte tenia molt clar què volia fer i què no volia fer a TV3. "Mentre anàvem millorant en coses tècniques, jo ja veia que el tipus d'humor que feia l'havia de lluitar molt, discutir molt", ha detallat.

Díaz va anunciar que marxava del Zona Franca el 30 de gener, pocs dies després que TV3 prengués la decisió d'acomiadar Manel Vidal per un acudit en què es feia broma del PSC mentre en pantalla apareixia una esvàstica. Llavors ja va explicar que considerava que la mesura que havia pres la televisió pública i la manera com l'havia comunicat eren "inacceptables".

D'ençà de l'adeu de Díaz el Zona Franca ha desaparegut de la graella de TV3, que està estudiant què fer amb el programa i si podria continuar amb un altre conductor.

stats