Ones radiofòniques

Josep Cuní dirigirà l'informatiu nocturn de RNE

El consell d'informatius de l'emissora pública s'ha mostrat en contra del fitxatge

2 min
Josep Cuni

BarcelonaDesprés del seu comiat de SER Catalunya, Josep Cuní iniciarà una nova etapa a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), emissora on dirigirà i presentarà l'informatiu nocturn 24 horas, que fins ara comandava Sandra Urdín. Durant l’estiu, l’espai, que informa sobre actualitat política, econòmica i cultural, està sent dirigit pel periodista Carlos Núñez, que serà el segon de Cuní a partir del setembre. L'informatiu 24 horas és diari (de dilluns a divendres) i s’emet entre les 20 i les 23.30 hores.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El fitxatge del periodista català s'ha trobat amb l'oposició del consell d'informatius de RNE, que assenyala que la incorporació de Cuní és una decisió del president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero. En el comunicat del consell es detalla que la direcció d'informatius de l'emissora admet que la presidència té autoritat per prendre aquest tipus de decisions però que creu que aquesta metodologia és "inadequada i poc eficaç". El consell d'informatius ha mostrat el seu descontentament perquè considera que es tracta d'una nova "ingerència" de la presidència de RTVE i reclama explicacions del fitxatge, que qualifica d'"injustificable". "A RNE s'obliga companys a jubilar-se quan arriben als 65 anys i s'obre la porta a fer-ho a aquells que en fan 63. També defensem que en la ràdio pública existeixen companys més capacitats per estar al capdavant de l'informatiu 24 horas", diu el comunicat.

A més de la incorporació del periodista català, RNE també ha anunciat que Samanta Villar, que fins ara presentava Avui sortim a Ràdio 4, s’encarregarà del segon tram de Las mañanas de RNE, que s’emet de 10 a 13 h. Villas substitueix Pepa Fernández, que aquesta nova temporada estarà a l’espai dels caps de setmana No es un día cualquiera, que ja va presentar entre el 1999 i el 2019. 

stats