POLÍTICA
Mèdia 24/12/2010

Raimon Obiols evoca el seu pare i l'art d'una generació a partir de la portada de l'ARA

El polític celebra la imatge que obria el diari aquest dijous, com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística. El dibuix pertanyia al cartell fet per Josep Obiols, el 1920, per a l'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana

Redacció
1 min
Adhesiu 'L'escola en català ARA i sempre'

Barcelona"M'ha agradat molt veure la portada d'avui del diari Ara, amb la reproducció del cartell de la Protectora, modificat amb el lema L'escola en català, ara i sempre, que el seu autor, el meu pare, Josep Obiols, hauria adoptat amb entusiasme." Amb aquesta frase comença l'apunt al seu blog, en què Raimon Obiols celebra la portada de l'ARA d'aquest dijous i l'adhesiu que vam regalar a tots els lectors. Era una manera de respondre a la sentència del Tribunal Suprem que qüestiona el català com a llengua vehicular a l'escola i demana que també s'hi utilitzi el castellà amb la mateixa funció.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel fill del pintor que el 1920 va crear el cartell per a l'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana, aquesta portada connecta amb l'esperit cívic de l'època en què va treballar el seu pare. "En aquella pintura, la gent, la més senzilla especialment, s’hi veia reflectida. Quan el 1977 recobràrem les llibertats, vaig poder adonar-me de fins a quin punt aquell imaginari visual havia obtingut una ressonància que es mantenia viva en la memòria de molta gent, arreu de Catalunya", reflexiona.

I conclou. "L’obra de Josep Obiols, a la vegada fidel a la natura i idealista, agradava i segueix agradant a la gent que manté amb l’art una relació sense complicacions. Avui ha tornat a servir".

stats