Mèdia 09/06/2018

La reciprocitat entre À Punt i TV3, sense data

El Consell responsabilitza de la decisió les televisions, mentre que des d'À Punt asseguren que és una qüestió del govern

Daniel Martín
2 min
La redacció d’À Punt, que ocupa les mateixes instal·lacions que l’antic Canal 9.

ValènciaLa data per a l’esperada reciprocitat entre els senyals d’À Punt i TV3 sembla acostar-se, tot i que ben a poc a poc. Aquesta és la impressió que genera la poca concreció per part dels actors que hi participen, incapaços de fixar un calendari, ni que sigui ampli. La directora general d’À Punt, Empar Marco, assegurava aquesta setmana a l’ARA que no disposa d’informació sobre el possible intercanvi de senyal amb TV3, tot i que espera que sigui “prompte”. Marco va rebutjar parlar de cap data, i tampoc va valorar si la tardor seria un termini factible. Des de la direcció general d’À Punt expliquen que desconeixen l’estat del procés, que situen en l’esfera del govern valencià, i assenyalen les dificultats tècniques com el principal escull.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però des de l’executiu valencià l’anàlisi és totalment diferent, i afirmen que després de l’acord del 2013 entre tots dos governs i el suport a la mesura del Parlament valencià i el Senat, la part legal ja està resolta, com també ho està la tècnica: el Consell, que encapçalen Ximo Puig i Mónica Oltra, preveu que mentre el govern espanyol no concedeixi el reclamat segon múltiplex es reprodueixi el mateix sistema que s’aplica a les Illes Balears i que es basa en la compressió del senyal. Aquesta via va permetre que TV3, el 3/24 i el Super3/33 arribessin a l’arxipèlag. Però en el cas valencià només seria possible que hi emetés TV3, ja que À Punt -i el seu canal en alta definició- compartirà múltiplex amb dues televisions privades amb llicència autonòmica: Mediterráneo TV i Las Provincias TV, que ha llogat la llicència a Bom TV.

Des de l’executiu autonòmic defensen que À Punt, un cop iniciades les emissions al País Valencià, haurà de decidir quan vol començar a oferir el seu senyal a Catalunya. A partir d’aquest moment, les dues corporacions hauran de negociar els drets d’emissió, ja que en alguns casos els continguts comprats per cada mitjà només poden ser emesos als territoris respectius. És per aquest motiu que TV3 fa arribar a les Illes el senyal del seu canal internacional.

stats