12/02/2021

La resposta de Podem a la caverna no pot ser un libel

2 min

Podem ha d'assumir que no pot anar a missa i repicar campanes. I com que, per la seva tradició laïcista, se suposa que no són especialment devots de la litúrgia religiosa, assumirem que estan més per la feina de fer repicar el batall. Un dels fronts que el partit té obert és la denúncia de les males pràctiques que abunden en el periodisme espanyol. El joc brut de la casta mediàtica, per expressar-ho en els seus termes, està fora de tota discussió. I, bé, ja poden intuir que comparteixo bona part del diagnòstic. Ara bé, si aquest és el teu discurs, aleshores la resposta no hauria de ser promoure un OK Diario, però afí a les teves sigles. La Última Hora és un pamflet que mina, per contradicció, qualsevol intent dels liles per racionalitzar el panorama mediàtic espanyol des de la política.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Diu una notícia d'aquest digital: "Només un 30% de la ciutadania confia en els mitjans de comunicació espanyols, segons un estudi demoscòpic". Es tracta d'un sondeig, segons s'aclareix, "realitzat per la secretaria d'anàlisi electoral de Podem al qual ha tingut accés aquesta redacció". I firma la notícia una persona que, segons figura al portal de transparència de Podem, forma part del departament de premsa del partit. Juan Palomo n'estaria orgullós. El gràfic que inclouen, a més, és un despropòsit: hi ha unes barres amb la desconfiança que generen determinats mitjans de comunicació. Però només hi ha el nom dels tres primers –la Cope, Telecinco i La Sexta– mentre que sota la resta de barres i percentatges hi ha només un signe d'interrogació. ¿Què és això, La ruleta de la fortuna?

Tornant a la missa: no deu ser fàcil posar l'altra galta quan la resta de la parròquia va dispensant hòsties en sessió contínua. Però un libel de partit no pot ser l'aparador de com concep Podem el periodisme. "When they go low, we go high”, que deia Obama, Michelle.

stats