Mèdia 03/10/2019

Salvador Cot, director d''El Món', compra el mitjà

El mitjà, amb 12 treballadors, fins ara formava part del grup Tot Mèdia

àlex Gutiérrez
2 min
Salvador Cot, director d''El Món', el dia de la presentació de la nova imatge de la capçalera, al setembre

BarcelonaEl periodista Salvador Cot ha comprat el mitjà El Món, del qual és director des del 2015, segons ha pogut saber l'ARA. Fins ara, aquest digital generalista formava part del grup Tot Mèdia, de l'empresari Ramon Grau, que elabora també els mitjans Tot Sant Cugat, Via Empresa, Via EmpresaTot Rubí i Tot CerdanyolaL'adquisició suposa un salt important per a l'empresa Comunicació Vinària, de Cot, ja que passarà de 12 a 24 treballadors. El digital se suma a una cartera on hi ha el portal Va de Vi (amb edició a Catalunya i les Balears), Món Planeta, Món Esport i Tot Barcelona. A més, amb la compra de l'editora d'El Món hi entra un 20% de les accions del digital Món Terrassa, cosa que fa que Comunicació Vinària es converteixi ara en soci principal.

Tot i la compravenda d'accions, des del punt de vista de les audiències tot seguirà igual, en el sentit que els mitjans d'una i altra empresa continuaran aixoplugats sota un mateix paraigua per aconseguir una única dada conjunta. Així, al setembre les diferents capçaleres del grup van sumar 1.445.000 usuaris únics mensuals.

La intenció de Comunicació Vinària és iniciar un procés d'expansió. Ara que ja compta amb un diari digital generalista com a tronc del grup, es volen explorar noves branques temàtiques o geogràfiques. Creat el 2006 amb el nom d'El Singular, abans de Cot –que és qui va impulsar el canvi de nom– en van ser directors Jordi Cabré, Toni Aira, Rafael de Ribot i Lluís Bou.

stats