Estrena

'Ahsoka', una jedi icònica per a la nova aventura galàctica de Disney+

L'antiga deixeble d'Anakin Skywalker és l'estrella de la primera sèrie galàctica protagonitzada per una dona

2 min
Rosario Dawson en el paper d'Ahsoka

BarcelonaDe la multitud de sèries basades en l'univers de Star Wars que ha estrenat Disney+ en els darrers anys, cap ha estat protagonitzada per una dona. Fins ara. La matinada de dimarts a dimecres —dimecres al matí els fans catalans ja podran veure els dos primers episodis dels vuit de la temporada— la plataforma llança la seva nova aventura galàctica seriada, Ahsoka, la primera amb una protagonista femenina. Rosario Dawson es torna a posar a la pell d'Ahsoka Tano, l'antiga aprenent (padawan) d'Anakin Skywalker, futur Darth Vader. La sèrie és una prova de foc per a un personatge amb el qual els fans de Star Wars ja estan familiaritzats: va aparèixer per primera vegada a la pel·lícula d'animació The clone wars, estrenada el 2008.

Tot i estar present en els projectes animats de Star Wars —també apareix a la sèrie Rebels—, l'acolorida alien (Ahsoka és de l'espècie togruta, uns humanoides de colors vius) no va fer el salt a les produccions d'acció real fins que el personatge va debutar a The mandalorian, la primera sèrie de Star Wars a Disney+. El personatge va ser creat per Dave Filoni, cocreador de The mandalorian, i per George Lucas, que durant anys va intentar fer una heroïna amb la qual se sentissin identificades les seves filles. Un dels principals problemes per fer Ahsoka realitat era comptar amb una actriu capaç de suportar llargues sessions de maquillatge, un suplici al qual es va prestar Rosario Dawson, que assegura que és fan del personatge d'ençà que el va descobrir a The clone wars.

Una jedi solitària

La nova sèrie de Disney+ arrenca amb una Ahsoka més madura, que ja no és una padawan i ja s'ha enfrontat a nombrosos enemics. Segons Dawson, és un "llop solitari" amb un únic objectiu: trobar el Gran Almirall Thrawn (Lars Mikkelsen) i així aconseguir localitzar el seu amic Ezra Bridger (Eman Esfandi), la promesa amb la qual acabava Rebels. En la seva missió Ahsoka acabarà tenint el suport de Sabine, una guerrera mandaloriana interpretada per Natasha Liu Bordizzo, un altre personatge que passa de l'animació a l'acció real.

Mary Elizabeth Winstead

Una altra de les incorporacions a l'univers de Star Wars és l'actriu Mary Elizabeth Winstead. La nord-americana no és aliena a les aventures galàctiques perquè està casada amb Ewan McGregor, que ha interpretat Obi-Wan Kenobi en tres de les nou pel·lícules de la saga i en la sèrie homònima. Segons explica Winstead a Enterteinment Weekly, abans que la fitxessin per a la sèrie, solia visitar McGregor al rodatge d'Obi-Wan Kenobi acompanyada del seu fill acabat de néixer. Ara ha estat ella qui ha hagut de fer llargues jornades de rodatge i aprendre a lluitar per interpretar la general Hera Syndulla, "una líder forta però també maternal".

stats