Ewan McGregor torna a una galàxia molt llunyana amb l'esperada 'Obi-Wan Kenobi'

Laura Minguella
3 min
Ewan McGregor recupera el personatge d'Obi-Wan Kenobi'

El retorn d'Ewan McGregor i Hayden Christensen com a Obi-Wan Kenobi i Darth Vader era una de les notícies més esperades pels fanàtics de l'univers de Star Wars. Feia anys que creixien els rumors d'una nova producció sobre el personatge d'Obi-Wan i l'any 2019, en la convenció que Disney organitza per als fans, el mateix McGregor va anunciar que tornava a la galàxia llunyana creada per George Lucas. L'espera, per fi, ha acabat, perquè Disney+ estrena aquest divendres Obi-Wan Kenobi, una minisèrie d'acció i aventura espacial centrada en la figura del carismàtic mestre jedi que haurà de competir amb un altre dels grans llançaments seriòfils de la setmana, la quarta temporada de Stranger things, de Netflix.

La història comença deu anys després dels dramàtics esdeveniments de l'Episodi III de la saga cinematogràfica, quan Anakin Skywalker, aprenent jedi i deixeble d'Obi-Wan, es passa al costat fosc per convertir-se en el malvat Darth Vader. La sèrie explora què va passar amb Obi-Wan Kenobi entre la caiguda del seu orde i l'Episodi IV, la qual cosa vol dir que els esdeveniments narrats tenen lloc entre els anys 9 i 10 abans de la Batalla de Yavin. El mateix McGregor ha assenyalat que el punt de partida de la sèrie, amb l'enfonsament de l'orde dels Jedi, permetrà "agafar un personatge que coneixem d'una determinada manera i mostrar-lo enfrontant-se amb el fet que tots els jedis van ser massacrats amb el final de l'Episodi III. És un fet que cal superar".

Els sis capítols de la minisèrie expliquen la història de l'exili al desert del cavaller jedi, que se sent perdut i fracassat per haver tingut part de la culpa en la destrucció final de l'orde i pel pas d'Anakin Skywalker al cantó fosc de la força. La sèrie explora també com el seu compromís amb l'orde Jedi va xocar amb els seus sentiments, i va fer que ho perdés tot: el seu mestre, l'amor de la seva vida i el seu deixeble (Padawan), convertit en el malvat més temut de la galàxia. Kenobi ha d'enfrontar-se a l'Imperi, que té l'objectiu de trobar-lo i destruir-lo, mentre cuida del jove Luke, el fill d'Anakin i Padmé Amidala, que en aquest moment té 10 anys.

Obi-Wan Kenobi també presenta un personatge que molts fans de la saga desconeixen: la Reva (Moses Ingram), la tercera germana dels Inquisidors, el grup que va donar caça als jedis després de l'Ordre 66. Aquest personatge va aparèixer per primer cop l'any 2021 a l'enciclopèdia de malvats de Star Wars i aquesta serà la seva primera aparició a l'univers audiovisual de la franquícia. La Reva és una de les principals malvades de la sèrie i forma part del grup de seguidors de Darth Vader que volen acabar amb Luke Skywalker. De fet, en un avançament ja se la va poder veure de caça a Tatoonie, planeta on s'exilia Kenobi. Aquest fet provocarà un dels moments més esperats de la sèrie: el retrobament d'Obi-Wan i Anakin, que, segurament, desembocarà en un èpic duel entre el costat fosc i el costat lluminós de la força.

Pel·lícules i sèries per preparar-se per a Obi-Wan Kenobi

Disney+ ha elaborat una guia de sèries i pel·lícules per poder estar al dia amb la narrativa de l'univers Star Wars i entendre millor l'argument d'Obi-Wan Kenobi. La llista inclou la segona trilogia de pel·lícules de George Lucas: Episodi I: l'amenaça fantasma, Episodi II: l'atac dels clons i l'Episodi III: la venjança dels Sith, que permeten conèixer la història completa de l'Obi-Wan i l'Anakin, des dels seus inicis i fins que es converteixen en enemics. També inclou tot el contingut animat de Star Wars, ja que alguns dels personatges que apareixen en aquestes produccions, com el Gran Inquisidor, formen part de la sèrie. És per això que recomanen veure la pel·lícula d'animació The Clone Wars i diversos episodis –12 a 16 de la segona temporada, 15 a 18 de la quarta i 14 a 16 de la cinquena– de la sèrie que duu el mateix nom.

stats