'Hacks', la comèdia que els premis estimen (però encara no havíem vist)

Aquesta sèrie de HBO Max explica la relació entre una còmica veterana que lluita per sobreviure i una humorista jove que busca una oportunitat

2 min
Jean Smart a 'Hacks'

En l'edició passada dels Emmy, quan tothom donava per segura la victòria de Ted Lasso en les categories de comèdia, una sèrie que aquí no havíem pogut veure, Hacks, va començar a posar les coses difícils a l'entrenador de futbol que interpreta Jason Sudeikis, fins al punt d'endur-se els premis a millor guió i millor direcció, a més del de millor actriu. Protagonitzada per Jean Smart, Hacks és una producció pròpia d'HBO Max que als Estats Units es va estrenar al maig amb una gran acollida per part de la crítica. Les polítiques de drets d'emissió –a l'estat espanyol encara funcionava HBO, que no podia oferir tots els continguts HBO Max– han fet que la comèdia, que a partir de demà ja estarà disponible a la plataforma, hagi trigat més de mig any a arribar a Europa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En aquesta mena de Tot sobre Eva còmic, Smart, que no para d'encadenar grans projectes televisius com ara Fargo, Watchmen i Mare of Easttown, interpreta Deborah Vance, una veterana estrella del circuit de stand-up que lluita per seguir sent rellevant després que el responsable del casino de Las Vegas on treballa li hagi reduït el nombre d'actuacions. L'única via que troba per sobreviure professionalment és començar a col·laborar amb l'Ava (Hannah Einbender), una còmica molt més jove que ella que pateix els efectes de la cultura de la cancel·lació arran d'un tuit considerat "insensible".

"Les protagonistes són completament oposades, són una parella estranya", assegura Smart, que explica que un dels atractius de la comèdia és veure l'evolució de les dues dones i com aprenen l'una de l'altra. La seva col·laboració forçada farà que la Deborah abaixi la guàrdia, mentre que l'Ava guanyarà confiança, especialment per fer front a les maneres dèspotes de la primera.

Creada per Jen Statsky, guionista de Parks and recreation, i Lucia Aniello i Paul W. Downs, guionistes de Broad city, Hacks va néixer com un homenatge a grans còmiques i artistes sovint menystingudes per la història del món de l'espectacle, com Joan Rivers, Elaine May o Debbie Reynolds. Smart assegura que quan va acceptar el paper es va sentir intimidada perquè mai havia fet stand-up o monòlegs còmics, mentre que la seva companya de repartiment, Einbender, sí que té trajectòria en aquest àmbit. "Això era l'únic que em preocupava, però almenys tenia l'excusa que les bromes de la Deborah són antiquades", confessa Smart. Després de l'èxit de crítica i premis, HBO Max va confirmar la renovació de la comèdia per a una segona temporada al juny.

stats