Polèmica

L'actriu Gina Carano, de 'The mandalorian', denuncia Disney per haver-la acomiadat arran d'uns comentaris

La protagonista de la sèrie de Star Wars va comparar les crítiques als trumpistes amb la persecució de jueus durant el nazisme

2 min
L'actriu en una escena de la sèrie

BarcelonaGina Carano, una de les actrius protagonistes de la sèrie de Star Wars The mandalorian, ha denunciat Disney i Lucasfilm per haver-la acomiadat el 2021 després que digués que els seguidors de Trump patien la mateixa persecució que van experimentar els jueus durant el nazisme. L'actriu va fer aquesta afirmació a través del seu perfil de Twitter, actual X, i ara l'empresa propietat d'Elon Musk li ha donat suport legal per presentar la demanda contra Disney per acomiadament improcedent.

En la demanda que ha presentat a la cort federal de Califòrnia, els advocats de Carano argumenten que l'actriu va ser acomiadada "per atrevir-se a donar la seva opinió" sobre "un grup d'assetjadors mafiosos que li exigien que complís amb la seva ideologia de progressisme extrem". "Fa poc temps, en una galàxia no tan llunyana, els acusats van deixar clar que només l'ortodòxia en pensament, discurs o acció era acceptable al seu imperi, i que aquells que gosessin qüestionar-la o no la complissin completament no serien tolerats", arrenca la demanda de Carano.

L'actriu s'ha querellat contra Disney i contra Lucasfilm perquè considera que el seu acomiadament va ser improcedent, però també perquè argumenta que va acabar amb la possibilitat que accedís a nous projectes audiovisuals arran de les afirmacions "maliciosament falses" sobre ella. A The mandalorian, la primera sèrie d'acció real que Disney va fer de l'univers de Star Wars, Carano hi interpretava la caça-recompenses Cara Dune. Després de les seves afirmacions a Twitter, es va començar una campanya viral a la xarxa que demanava el seu acomiadament amb l'etiqueta #FireGinaCarano [Acomiadeu Gina Carano].

En el post a X en el qual ha anunciat que s'ha querellat contra totes dues empreses, Carano dona les gràcies de forma explícita a Elon Musk i X pel seu suport en l'inici del procés judicial. "Fa un parell de mesos, Elon Musk va fer una publicació en què deia que si havies estat acomiadat per usar la plataforma X en exercici de la teva llibertat d'expressió ell t'oferiria representació legal", diu Carano. L'actriu continua: "Per a sorpresa meva, fa dos mesos vaig rebre un e-mail d'un advocat contractat per X que s'oferia a estudiar el meu cas i el d'altres persones. Resulta que després d'enviar-li tota la informació que vaig poder recopilar, ara els meus advocats i X creuen en el meu cas de tot cor i continuem endavant amb la demanda".

La publicació que va acabar derivant en acomiadament no és l'única polèmica de Carano a les xarxes socials. Abans de comparar les crítiques als conservadors amb la persecució dels jueus, aquesta especialista en arts marcials reconvertida en actriu es va burlar de les persones que portaven mascaretes durant la pandèmia, va afirmar que hi havia hagut frau electoral a les eleccions del 2020 i va fer comentaris irrespectuosos sobre les persones que especifiquen a Twitter quins pronoms volen que s'usin per referir-s'hi.

stats