Sèries

Més misteris i rialles a ‘Solo asesinatos en el edificio’

La comèdia sorpresa del 2021 torna a Disney+ amb una segona temporada carregada de cares conegudes

3 min
L'Oliver, el Charles i la Mabel

BarcelonaAl final de la primera temporada de Solo asesinatos en el edificio, la Mabel, el Charles i l’Oliver, interpretats respectivament per Selena Gomez, Steve Martin i Martin Short, eren detinguts per la policia després que es cometés un nou crim al luxós edifici on viuen els tres personatges, l’Arconia de Nova York. En la segona temporada, que s’estrena aquest dimarts a Disney+, els tres detectius aficionats han passat d’investigar els seus veïns per fer un podcast a ser sospitosos d’assassinat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb la seva primera temporada, la sèrie va causar sensació i es va convertir en una de les comèdies de més èxit de crítica. Amb tota seguretat, Solo asesinatos en el edificio i els seus protagonistes arreplegaran algunes de les nominacions als Emmy que s’anunciaran a mitjans de juliol. La segona temporada s’enfronta al repte de superar, o si més no igualar, la primera entrega de la sèrie, i en els seus primers episodis deixa clar que no cal patir: Solo asesinatos en el edificio continua sent una comèdia d’embolics enginyosa i eficaç.

En els nous episodis, tot i que quasi acaben al calabós, la Mabel, el Charles i l’Oliver no podran evitar seguir ficant el nas en els misteris que envolten l’edifici on viuen i la mort de la Bunny, la presidenta de la comunitat. Disposats a netejar el seu nom de les acusacions de ser els responsables de l’assassinat de la veïna, els tres protagonistes ressuscitaran el podcast de true crime que tants problemes els ha portat. “L’acollida que va tenir la primera temporada ha fet que siguem optimistes i creiem que l’audiència ens seguirà acompanyant. Ens ha fet confiar més en la visió que teníem per a la segona temporada”, explica a Vanity Fair John Hoffman, showrunner i cocreador de la sèrie junt amb Steve Martin. L'Arconia seguirà estant al centre de la trama, però el creador assegura que també es mouran més enllà de les fronteres de l'exclusiu edifici.

Incorporacions destacades 

La nova temporada es manté fidel a allò que va fer encisadora la sèrie, alhora que segueix ampliant el seu ventall de personatges. Solo asesinatos en el edificio continua sent una ficció amb tints clàssics que irradia amor per Nova York i pel món de l’entreteniment del qual formen part el Charles, antic protagonista d’una sèrie de policies, i l’Oliver, director de Broadway amb un llarg currículum de fracassos.

Si en la primera temporada una de les aparicions estel·lars era la de Sting, en la segona és la de la humorista Amy Schumer, que interpreta una versió ficcionada i insuportable d’ella mateixa. La Schumer de ficció es trasllada a l’Arconia per viure al pis que Sting ha deixat lliure després d’acabar fart dels tres protagonistes i les seves investigacions criminals. La humorista té la seva pròpia agenda: s’ha mudat a l’edifici per intentar convèncer els protagonistes que li cedeixin els drets del seu podcast per fer-ne una adaptació televisiva en què ella tindria un paper principal. Schumer, que coneixia Martin perquè va protagonitzar una de les seves obres de teatre a Broadway, va acceptar participar a Solo asesinatos en el edificio tan bon punt li van proposar perquè, segons ha confessat, n’és una gran fan.

Un dels altres grans noms que es traslladen a l’Arconia en aquesta nova temporada és Shirley MacLaine, que interpreta la mare de la difunta Bunny. L’actriu, que actualment té 88 anys, feia gairebé una dècada que no apareixia a la televisió. Les seves dues darreres col·laboracions van ser dos curts papers a Glee i a Downton Abbey.

L’altra estrella que s’ha unit al projecte és l’actriu i model Cara Delevigne, que dona vida a l’Alice, una galerista que contacta amb la Mabel fascinada pel seu art. El personatge de Selena Gomez veurà en l’Alice una via per deixar enrere les morts que l’envolten des d’adolescent i dedicar-se al que realment vol, que és ser il·lustradora. No només es tractarà d’una relació professional sinó també sentimental, ja que l’Alice es convertirà en el nou interès romàntic de la Mabel. Hoffman ha explicat que el fet que Gomez i Delevigne siguin amigues des de fa temps ha ajudat a crear una intimitat que traspassa la pantalla.

A més de les noves incorporacions, la sèrie seguirà comptant amb alguns dels actors que ja van aparèixer en la primera temporada, com ara Tina Fey, que repeteix en el paper de la guru dels podcasts Cinda Canning. En aquesta nova entrega, la Cinda convertirà la Mabel, l’Oliver i el Charles en protagonistes d’un serial radiofònic amb el qual vol demostrar que van ser els responsables de la mort de la Bunny. També tornaran a aparèixer Nathan Lane i Amy Ryan, dos dels veïns amb males intencions de la primera temporada.

 

stats