'Miss Jerusalén', la saga familiar per a fans de 'Shtisel'

El drama sobre una família jueva sefardita forma part del catàleg de Netflix

1 min
Michael Aloni i Rochel Yuval Scharf

BarcelonaCoincidint amb l'estrena de Manayek, Netflix ha incorporat al seu catàleg la també israeliana Miss Jerusalén, drama d'època sobre quatre generacions de dones d'una família jueva sefardita que s'allarga durant quatre dècades. Basada en una novel·la de Sarit Yishai-Levi publicada el 2013, la sèrie té com a principal atractiu l'actor Michael Aloni, protagonista de Shtisel, la sèrie que explorava el judaisme ultraortodox i que va fer fortuna gràcies al seu pas per Netflix. La primera temporada de Miss Jerusalén està dividida en dues parts de deu episodis cadascuna: la primera ja es pot veure a la plataforma, mentre que la segona s'estrenarà el 29 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Miss Jerusalén arrenca el 1917 i explica la història dels Ermoza des dels anys de l'Imperi Otomà, passant pel mandat britànic de Palestina i la guerra d'independència d'Israel. Una de les particularitats de la família Ermoza és que les dones del clan semblen destinades a casar-se amb homes dels quals estan enamorades però que no les estimen. És el cas de la Rosa, que es casa amb el Gabriel –que està enamorat d'una altra dona– i amb qui tindrà tres filles, Rivka, Rachel i Luna, la favorita del pare i popular per la seva bellesa.

La sèrie no només permet fer una immersió en la història dels Ermoza, sinó que també mostra les tensions entre jueus, àrabs i cristians abans de la creació d'Israel, així com les tradicions i la cultura dels jueus sefardites. Quan es va anunciar que formaria part del catàleg de Netflix, Aloni es va mostrar confiat que la sèrie aconsegueixi les mateixes quotes de popularitat que han obtingut altres ficcions israelianes com Shtisel o Fauda.

stats