Plataformes
Mèdia Sèries 16/12/2022

Retorn a Cicely: Filmin recuperarà 'Doctor en Alaska', introbable fins ara

La comèdia explicava la història d'un metge de Nova York obligat a treballar en un poble remot

2 min
Rob Morrow a 'Doctor en Alaska'

BarcelonaBona notícia per als seriòfils. Després d'anys d'infructuosa espera, per fi podran tornar al surrealista poble de Cicely, escenari d'una de les sèries més innovadores en el seu moment, Doctor en Alaska. Beneïda amb 39 nominacions als Emmy, aquesta comèdia estarà disponible a partir del 7 de febrer a Filmin, que avui ha anunciat la incorporació de la sèrie completa al seu catàleg. A més, serà la primera vegada que es podrà veure remasteritzada a l'estat espanyol.

Doctor en Alaska, creada per Joshua Brand i John Falsey, es va estrenar l'any 1990 i estava protagonitzada pel metge jueu Joel Fleischman (Rob Morrow), a qui havien destinat al petit poble de Cicely, a Alaska. Contra la seva voluntat, el doctor de Nova York es traslladava al seu nou destí, on havia de treballar durant els quatre anys vinents per retornar el crèdit que li van concedir per estudiar medicina a la Universitat de Colúmbia. A Cicely Fleischman coneix tot un grup de veïns extravagants que li fan impossible abandonar el poble.

Al llarg dels cinc anys que va estar en antena, Doctor en Alaska, comparada sovint amb Twin Peaks per les seves trames surrealistes, va guanyar set Emmy i dos Globus d'Or. També va llançar a la fama el seu protagonista, Rob Morrow, que va abandonar la sèrie a la meitat de la que va acabar sent la darrera temporada. El motiu de la seva marxa van ser les exigències econòmiques, que els responsables de la sèrie no van satisfer. Després de deixar Doctor en Alaska, la carrera de Morrow va entrar en decadència.

Durant molts anys ha estat impossible trobar Doctor en Alaska en cap plataforma, tant a l'estat espanyol com als Estats Units. Els motius de la seva absència eren difusos, tot i que l'explicació recurrent que s'ha fet pública és que la raó principal era un conflicte amb els drets musicals de la sèrie. Filmin és una de les plataformes que més feina fa per recuperar sèries de prestigi que no es poden veure enlloc: ho fa ara amb Doctor en Alaska i anteriorment ho va fer amb la versió original de The office (la de Ricky Gervais) o la més recent Halt and catch fire.

stats