Mèdia Sèries 23/01/2022

Els videojocs envaeixen les plataformes

‘The last of us’, 'Fallout' i 'Tomb Raider' tindran la seva pròpia versió a la pantalla petita

Àngel Català Nicolau
3 min
Arcane adapta el videojoc League of Legends.

BarcelonaQueden lluny aquelles sòrdides primeres adaptacions de videojocs al format audiovisual de la dècada dels noranta, com Super Mario Bros (1993) o Street Fighter, l'última batalla (1994), que pretenien condensar desenes d’hores de joc, personatges i trames dels videojocs en menys de dues hores. Vint anys després, el format de sèrie que ofereixen les plataformes de streaming actuals es presenta amb unes possibilitats molt esperançadores per a la indústria de l’entreteniment.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ara, tres dels principals serveis de streaming –Netflix, HBO Max i Amazon– han iniciat una competició per adaptar videojocs mítics a la pantalla petita durant aquest 2022. Netflix és el precursor d’aquesta nova onada d’adaptacions amb el recent llançament de la sèrie animada Arcane, basada en el fenomen de masses League of Legends. Amb tan sols una setmana de vida al catàleg, es va convertir en la sèrie més vista d’aquell moment a tot el món, per sobre d'El juego del calamar. El rotund èxit d’Arcane no es deu a l’estela que fa anys que arrossega el videojoc de Riot Games, sinó a altres aspectes que les altres plataformes tenen en consideració de cara als seus projectes futurs: un curat disseny animat, les veus dels carismàtics personatges, la meravellosa història que hi ha al darrere i una música que atrapa.

Netflix, qui més hi aposta

Amb Arcane, queda demostrada la capacitat que tenen els videojocs de continuar expandint el seu negoci. De fet, HBO Max ja està en la fase final del rodatge de The last of us, una sèrie live action –és a dir, amb actors i no animació– d’uns dels millors títols de PlayStation de tots els temps. L’esperada sèrie, que comptarà amb un total de deu capítols a la primera temporada, seguirà els passos del Joel i l'Ellie, dos supervivents d’un virus que està delmant el planeta i convertint els humans en monstruoses criatures. El Joel, a causa d’una sèrie d’esdeveniments, haurà de protegir l'Ellie dels Luciérnaga, una organització secreta que es pensa que la jove té la cura per a la Infecció Cerebral per Cordyceps, el virus mortal. Pedro Pascal i Bella Ramsay, coneguts per la seva participació en Joc de trons, seran els encarregats de donar vida al Joel i l'Ellie a la pantalla. A aquest repartiment s’hi ha sumat Storm Reid, coneguda per interpretar la germana petita de la Rue a Euphoria, que posarà cara a la Riley, la millor amiga de la infància de l’Ellie.

Per la seva banda, Amazon té al cap produir la sèrie basada en el videojoc d’Xbox Game Studios Fallout. Ambientat als Estats Units de l’any 2161, el protagonista d’aquest joc de rol tàctic rep la missió de buscar un "xip d’aigua", un artefacte que controla el bombeig i el reciclatge de l’aigua dels búnquers Vault, essencials per sobreviure i preservar la vida humana després de patir una gran guerra mundial nuclear. Tot apunta que els fanàtics de l’univers postapocalíptic de Fallout podran gaudir de la sèrie més aviat del que esperen. Todd Howard, màxim responsable de Bethesda, ha confirmat que el projecte segueix en curs i que, a més, Lisa Joy, la showrunner de Westworld, i el seu marit, Jonathan Nolan, estaran a càrrec de la seva producció. "És una aventura trasbalsada, boja, divertida, i al·lucinant com cap altra. És genial", assegurava Joy en una entrevista per al portal Collider.

Netflix, però, continua sent qui més aposta per portar els millors videojocs a la palestra. El gegant nord-americà té preparades quatre noves sèries basades en videojocs per a aquest 2022, entre les quals una sèrie animada de Tomb Raider. Tasha Huo, guionista i productora executiva de la franquícia, ha confirmat que la sèrie estarà produïda pels creadors de Jurassic World i Godzilla vs. Kong. Segons la guionista, "l’equip està treballant de valent per unificar les línies temporals i està molt emocionat per formar part d’aquest esforç". Huo deixa a l’aire que Crystal Dinamics, l’estudi de Tomb Raider, tractarà d’unir les trames de l’última trilogia, composta per Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider i Shadow of the Tomb Raider, amb els primers videojocs de la saga.

Amb els grans pressupostos que tenen les plataformes de streaming a l’abast per crear produccions d’altíssima qualitat, tot apunta que el resultat final d’aquest "experiment" serà menys desastrós que les incursions dels videojocs en el cinema.

 

 

stats