Mèdia 23/02/2022

La Sexta reviurà el cas Nevenka per a l’especial 8-M

L.M.
1 min

Per reivindicar el Dia Internacional de la Dona, La Sexta emetrà aquest vuit de març el programa Nevenka: especial 8-M, que tractarà el cas Nevenka, el primer de l’Estat a aconseguir una sentència per assetjament sexual contra un polític.

El programa estarà dirigit per la periodista Ana Pastor i s’hi podrà veure la sèrie documental produïda per Newtral i disponible a Netflix sobre la història de Nevenka Fernández, que als 26 anys va denunciar l’aleshores alcalde de Ponferrada Ismael Álvarez per assetjament sexual, i va aconseguir la primera sentència contra un polític per aquest delicte. Posteriorment, hi haurà un debat que comptarà amb l’exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena, l’escriptor Juan José Millás, la periodista Mercedes Milá i la cantant Beatriz Luengo, que analitzaran i debatran sobre què va suposar la denúncia de Nevenka i com ha avançat la societat gràcies a persones com ella. 

Després de més de 20 anys en silenci, Nevenka Fernández parla al documental de Netflix per primer cop per ser la veu de milions de dones que, igual que ella, han passat per situacions similars que descriu com “un infern que comença de forma subtil i quan te’n vols adonar, ja és massa tard”. Denunciar públicament el seu agressor va animar moltes dones a fer el mateix i tant el programa com Nevenka Fernández recorden que denunciar és l'única sortida.

stats