28/06/2015

Sílvia Cóppulo no presentarà ‘El suplement’ el curs que ve

2 min
Sílvia Cóppulo no presentarà 
 ‘El suplement’ el curs que ve

BarcelonaSílvia Cóppulo deixarà de presentar El suplement, el magazín dels caps de setmana de Catalunya Ràdio, segons ha pogut saber l’ARA en exclusiva. La periodista ho farà oficial avui, explicant-ho en antena. Cóppulo havia reclamat ja l’estiu passat de ser rellevada del cap de setmana, per qüestions personals. Però aleshores des de l’emissora se li va demanar que aguantés una temporada més al capdavant d’un programa que, sota la seva direcció, s’ha convertit en un dels bastions d’audiència de Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però, tot i oficialitzar-se avui que no continuarà al capdavant del programa, encara no està clar quin és el següent destí professional de la comunicadora. Cóppulo negocia amb la direcció el seu encaix en la graella dels dies laborables, però de moment l’empresa i la professional no han tancat un acord sobre la franja horària i les retribucions que rebria a canvi. La temporada de l’emissora acaba el 12 de juliol (si bé El matí de Catalunya Ràdio allarga fins al 17).

A partir de la tardor, serà Ricard Ustrell qui dirigeixi i presenti El suplement. El periodista és un conegut dels oients del cap de setmana, ja que l’estiu passat va presentar el programa mentre Cóppulo era de vacances. Durant la temporada regular ha sigut subdirector de La tribu, el magazín de la tarda de l’emissora pública. Els dos cursos anteriors va ser coordinador d’ Els optimistes, presentat per Àngel Llàcer i Manu Guix, i abans havia format part de l’equip de Tot és molt confús.

Aposta per un professional jove

Ustrell és un dels valors joves de l’emissora. Sabadellenc, nascut el 1990, es va llicenciar en periodisme a la UAB i cursa ara filosofia com a segona carrera. Es va foguejar professionalment a l’emissora municipal de Sabadell, abans de saltar a RAC1 -com a imitador al programa Versió RAC1, de Toni Clapés-, RAC105 i, posteriorment, a Catalunya Ràdio. Ha treballat també per a la revista Quadern. Durant les pròximes setmanes s’anirà coneixent el seu equip. Des de l’emissora es vol reforçar el seu perfil jove amb la presència d’altres veus més veteranes, tenint en compte, a més, que es tracta d’un programa llarg, ja que abraça de les 8 del matí a la 1 del migdia.

A l’espera de conèixer aquest dijous els resultats d’audiència de l’EGM corresponents al final de curs, Cóppulo deixa El suplement a la franja alta de l’emissora, com a líder dels caps de setmana. En les últimes dades, publicades a l’abril, millorava ostensiblement els resultats del dissabte, que es disparaven dels 227.000 fins als 356.000 oients, i superava així el Via lliure de RAC1, que es quedava en 237.000 seguidors. Els diumenges la batalla estava tan renyida com per acabar en empat: els dos programes registraven 264.000 oients. Una de les característiques del programa, sota la batuta de Cóppulo aquests quatre anys, ha sigut un augment de la presència dels continguts informatius respecte a l’etapa presentada per Xavier Solà.

Aquest estiu, com va avançar l’ARA, Adam Martín tornarà a presentar El suplement, com ja havia fet en anteriors temporades de vacances.

stats