TV3

El sou de Rahola al 'FAQS', finalment desvelat

En les primeres intervencions la tarifa era de 450 euros, però després es va disparar

À.G.
2 min
Pilar Rahola

BarcelonaLa periodista Pilar Rahola va arribar a cobrar 1.777 euros per cada una de les seves intervencions al programa Preguntes freqüents (FAQS) de TV3, que s'emetia una vegada per setmana, com a col·laboradora fixa, segons han informat a Efe fonts properes a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i ha confirmat l'ARA. Rahola va començar a col·laborar setmanalment a l'espai televisiu, produït per Mediapro i emès a TV3, l'any 2017, amb una retribució de 450 euros per intervenció, que va pujar a 1.777 euros el gener del 2018.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La periodista va abandonar el programa el novembre del 2021, per la qual cosa va estar cobrant aquesta segona quantitat fins a aquesta data, i la qüestió del seu sou ha estat objecte de debat polític en els últims mesos. La intervenció setmanal de Pilar Rahola consistia en un cara a cara amb un interlocutor amb posicions contràries a la seva, En el seu penúltim programa, el periodista i advocat Josep Manuel Silva li va preguntar quant cobrava, cosa que ella va qualificar de "joc brut".

Des de llavors, els portaveus de diversos grups parlamentaris han preguntat en diverses ocasions en la comissió parlamentària de control de la CCMA pel sou de la periodista. L'exdirector de TV3 Vicent Sanchis va dir el novembre del 2021 que aquesta informació l'havia de facilitar Mediapro, i el fundador de Mediapro, Jaume Roures, va assegurar l'octubre del 2022 que buscaria les dades i les donaria personalment a qui les havia sol·licitat, però fins ara no s'han fet públiques. En aquell moment va assegurar que si no les donava aleshores era perquè no volia que tots els titulars sobre la seva intervenció giressin al voltant de les retribucions de la col·laboradora del FAQS. Els serveis jurídics de MediaPro, però, van aconsellar de no donar la xifra al tractar-se d'un contracte privat, segons ha pogut saber aquest diari.

La presència de Rahola a TV3 va generar un conflicte polític, a diverses bandes, entre Junts, la direcció de TV3, la productora El Terrat i MediaPro, que va adquirir El Terrat un cop el FAQS ja estava en marxa. En una conversa interceptada per la Guàrdia Civil en el marc del cas Volhov entre David Madí i la periodista, aquesta es queixava de com li estaven reduint les col·laboracions. Durant la conversa Rahola explicava que Carles Puigdemont li va assegurar que li farien "pagar" a Vicent Sanchis, aleshores director de TV3, la intenció de reduir les seves aparicions. "Això és un abans i un després". Madí li responia: "Al Sanchis ja el coneixem, juga als cavalls i creu que el cavall guanyador és l'altre [ERC]. I fa mèrits per sobreviure l'endemà". Madí, a més, es mostrava convençut que Sanchis estava "equivocat" i afirmava "[encara que guanyin els republicans] li tallaran el cap igualment". "Sí, evidentment. Si funcionen com un partit estalinista... Els conec bé", responia Rahola. La nova direcció de TV3 es va decidir per concurs públic, però mesos abans de resoldre'l, el consell de govern de la CCMA va aprovar cessar tant Vicent Sanchis com Saül Gordillo, aleshores director de Catalunya Ràdio.

stats