Mèdia 04/11/2015

‘Star Trek’ tornarà el 2017

La CBS prepara una sèrie “totalment nova” que s’emetrà només per internet

Albert Castellví Roca
3 min
‘Star Trek’ tornarà el 2017

BarcelonaLa cadena nord-americana CBS ha anunciat que prepara una nova sèrie de la saga Star Trek, que té previst començar a emetre el gener del 2017. La nova producció arribarà, doncs, pocs mesos després que es commemorin les noces d’or de la sèrie original -estrenada per la NBC el 8 de setembre del 1966-, i quan ja fa més d’una dècada que es va acomiadar l’última seqüela televisiva que se n’havia rodat fins ara, Enterprise, que es va acabar d’emetre als Estats Units el 13 de maig del 2005.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“No hi ha cap moment millor per donar als fans de Star Trek una nova sèrie que just després de celebrar el 50è aniversari del format original. Tots nosaltres tenim un gran respecte per aquesta il·lustre franquícia i estem molt contents d’impulsar la seva nova entrega televisiva”, assegura David Stapf, president de CBS Television Studios, la branca de l’empresa dedicada a la producció de continguts.

Segons la cadena, aquesta sèrie serà “totalment nova” i “introduirà nous personatges” que buscaran “nous i imaginatius mons i civilitzacions”, alhora que “explorarà els temes dramàtics contemporanis que han sigut distintiu de la franquícia” des dels seus inicis. De moment no s’ha anunciat quins actors protagonitzaran la nova ficció, i de fet els únics noms que s’han revelat són els dels productors executius, Alex Kurtzman i Heather Kadin. Abans d’embarcar-se en aquest projecte, Kurtzman ja va ser coguionista i coproductor de les dues últimes pel·lícules de la saga, Star Trek (2009) i Into darkness (2013). Per això Stapf remarca que “la seva ment creativa” ja “coneix íntimament aquest món i la seva audiència”.

Només a internet

El primer capítol de la nova sèrie, de la qual encara no s’ha anunciat el títol, s’estrenarà al canal principal de la CBS, però a partir de llavors la ficció s’emetrà només per internet, a través del servei de pagament de la mateixa cadena, CBS All Access, on ja es poden trobar tots els capítols de les anteriors sèries de la saga. D’aquesta manera la nova Star Trek es convertirà en la primera producció pensada específicament per ser distribuïda a través d’aquesta plataforma, una estratègia que la CBS considera “atrevida” i que li ha de permetre arribar “directament als milions de fans” de la sèrie. La cadena no descarta, però, que en la seva distribució internacional la ficció sigui emesa per televisió.

Creada el 1966 per Gene Roddenberry, la Star Trek original va tenir només tres temporades i es va acomiadar el 1969. La sèrie, però, va causar un gran impacte que li ha permès reaparèixer a la pantalla de manera recurrent: el nou projecte de la CBS serà la sisena seqüela televisiva i, pel que fa al cinema, l’any que ve s’estrenarà la tretzena pel·lícula, titulada Star Trek beyond -que no té cap vinculació amb la nova sèrie-, i ja hi ha un projecte per rodar-ne una altra de cara al 2019. Segons la CBS, la franquícia té els drets venuts a 190 països i cada mes genera “més de mil milions d’impressions” a les xarxes socials. “Cada dia es veu un episodi de la franquícia en gairebé cada país del món. No podem esperar més per presentar el nou viatge televisiu de Star Trek a la seva enorme base global de fans”, assegura Armando Nuñez, responsable de distribució internacional de la CBS. L’espera, però, encara s’allargarà catorze mesos.

stats