Mèdia 24/07/2018

El tabloide novaiorquès 'Daily News' acomiada la meitat de la plantilla

Tronc, el grup propietari de la publicació, també n'ha fet fora el responsable editorial, Jim Rich

Efe
2 min
El tabloide novaiorquès 'Daily News' acomiada la meitat de la plantilla

Nova YorkEl 'Daily News' de Nova York, un dels dos principals tabloides de la ciutat, acomiadarà la meitat de la seva redacció, segons va comunicar ahir l'empresa propietària del diari a la plantilla. El grup Tronc, que va adquirir el diari el setembre passat, va anunciar que també prescindeix del màxim responsable editorial, Jim Rich, i de la cap de redacció, Kristen Lee.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Les decisions anunciades reflecteixen les realitats del nostre negoci i la necessitat d'adaptar-se al panorama canviant dels mitjans", va explicar l'empresa en un correu electrònic enviat als treballadors, i que van publicar diversos mitjans. Al mateix missatge, Tronc assegura que vol transformar el 'Daily News' en un diari centrat en l'àmbit digital, amb una atenció especial a les noticies d'última hora.

Els acomiadats, aproximadament el 50% de l'equip de redacció, han deixat el diari de forma immediata, però seguiran rebent el sou durant 90 dies, segons ha explicat l'empresa. En els últims anys, el diari havia comptat amb una redacció formada per entre 75 i 100 treballadors, assenyala el 'New York Times'.

Treballadors del 'Daily News' abandonen l'empresa

En els últims anys, Tronc ha fet importants reduccions de plantilla en els diversos diaris que controla, com el 'Chicago Tribune' i el 'Los Angeles Times', que després va vendre a un multimilionari sud-africà.

Fundat el 1919, el 'Daily News' és un dels diaris històrics de Nova York i va arribar a tenir la principal circulació de tots els Estats Units. Amb problemes econòmics, el diari ja va perdre el 2015 desenes de treballadors, quan el seu propietari era Mortimer B. Zuckerman. El grup Tronc va pagar a Zuckerman una quantitat simbòlica pel diari a canvi d'assumir-ne el deute, els costos operatius i els compromisos per a les pensions.

stats