Mèdia 28/10/2014

Telecinco estrena un ‘biopic’ de tres capítols sobre Joan Carles I

Albert Castellví Roca
2 min

BarcelonaTelecinco emet aquesta nit (22.30) el primer dels tres capítols d’ El Rey, el biopic que resumeix la vida de Joan Carles I des que va arribar a Espanya per primer cop amb 10 anys, el 1948, fins a la mort del seu pare, el 1993. Enrique Aragonés, Patrick Criado i Fernando Gil donen vida al protagonista, respectivament, durant la infància, l’adolescència i l’edat adulta. José Luis García-Pérez, Cristina Brondo, Marta Belaustegui, Adriana Torrebejano i Paco Merino també formen part del repartiment d’aquesta producció dirigida per Norberto López Amado i amb guió d’Antonio Mercero.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la cadena, “l’eix narratiu” d’ El Rey és sobretot “la intensa relació del monarca amb el seu pare, Joan de Borbó, les dificultats que van haver de travessar fins que Franco va concretar els termes de la seva successió i la tensió que va generar entre ells la incertesa sobre la continuïtat de la dinastia”. L’accident en què el jove Joan Carles va matar el seu germà i els primers amors del futur monarca amb Maria Gabriela de Savoia i Olghina de Robillant també formen part de la trama de la minisèrie, que s’ha rodat majoritàriament en espais reals: la casa on va viure la família reial durant l’exili a Portugal, l’escola on va estudiar Joan Carles i alguns dels palaus on ha viscut durant la seva vida han obert les portes a les càmeres.

Cadascun dels capítols d’ El Rey s’acompanyarà de l’emissió, a partir de la mitjanit, d’un documental que aprofundirà en la vida de l’exmonarca espanyol. Les seves primeres parelles, amics d’infància i companys d’escola però també periodistes que han estudiat la seva figura aportaran el seu testimoni en aquests especials.

stats